24-04-2023 Blikvangers 2. (22/23 April)

Er valt veel te zien als je de uitslagen van alle afdelingen bekijkt. Soms zijn er meerdere blikvangers in 1 afdeling en is het lastig kiezen wie de beste is. Maar onderstaand gaan we verder.

In afdeling 1 Zeeland zien we een prachtige 1, 2 en 3 van Fr. Franse uit Kwadendamme en dat tegen 2.617 duiven. Zijn eerste twee duiven zitten meer dan 3 minuten los op zijn derde duif. Maar de “Grootmeester” is Mevr. Verwei-Filius die op plek 4 staat.

Mevr. Verwei-Filius heeft 17 duiven in de prijzen zitten van de 19 duiven die ze mee heeft. Zeer knap en een prachtige titel “Grootmeester” van het samenspel Midden van afdeling 1.

In afdeling 2 Brabant 2000 heb ik 2 geweldige uitslagen gevonden. De eerste is van Team de Weerd die 4 duiven bij de eerste 5 duiven van de uitslag hebben zitten en dat van 3.308 duiven. Team de Weerd heeft er wel veel mee maar de overige 3.194 duiven hebben hun kans gemist om sneller naar huis te vliegen.

Vijf duiven in de uitslag bij de eerste 7 prijzen dat lukt Gert van den Bogaard uit Rijen. 1, 2, 4, 6 en 7 van in totaal 2732 duiven. Maar liefst 102 liefhebbers afgetroefd. Zeer knap.

De “Grootmeester” van afdeling 3 Oost Brabant is L.M. van Erp uit Berghem. Onderstaand zijn prestatie overzicht.

L.M. van Erp had 14 duiven mee en met 13 prachtige prijzen verdient hij het “Grootmeesterschap”. Zoals u ziet hoef je niet bij de eerste 100 plaatsen (blad 1) te zitten. Deze uitslag had nooit de beloning en aandacht gekregen als er geen “Grootmeester” competitie was geweest. Maar L.M. van Erp maakt wel de beste uitslag van Oost Brabant tegen 582 deelnemers, hemzelf niet mee geteld.

M. Kollee maakt een mooie uitslag, op plek 17 heeft hij al 6 duiven geklokt en dat van 3.388 duiven. Zeer knap.

Nu afdeling 5 Zuid Holland. In Zwammerdam veel vroege duiven. Gobel & v.d. Sluis winnen 1 en 2 tegen 3.988 duiven. Wolvers -v’t Oever pakken er 7 bij de eerste 15.

Opmerkelijk: Ik wilde graag weten hoe Team Bosua dit weekend hun jaarlingen gepakt hadden na hun geweldige uitslag van de voorgaande week. (7 duiven bij de eerste 9 plekken op de uitslag) Wat denkt u? Niet te vinden op de uitslag. Ik denk dat Kees Bosua de buien zag aankomen en geen zin had dat zijn duiven zouden moeten overstaan naar de Zondag. Een andere overweging kan ook zijn dat hij niet korft met een ZO wind omdat er dan veel duiven boven de Noordzee vliegen met de kans om duiven te verliezen. Hij zal het ons vast gaan vertellen op zijn blog.

De “Grootmeester” van afdeling 6 Noord Holland is de combinatie Tervoort-Hasert uit Haarlem met een prachtig puntentotaal van 744.813 Dat houdt in dat al hun duiven gemiddeld in de eerste 26% van de uitslag zitten. Onderstaand hun prestatie overzicht.

Ze hadden 18 duiven mee en 17 duiven stonden op de uitslag. (De 18 getekende niet) Met 14.844 duiven mee zijn er 4.948 prijzen te winnen. Op plek 808 heeft de combinatie al 11 duiven op de uitslag staan. Die staan allen bij de eerste 16% van de uitslag. Wouw echt een super prestatie.


Dit was het voor het afgelopen weekend. Voor iedereen, volgende week een nieuwe kans om op te vallen in de uitslag.