23-04-2023 Blikvangers 1. (22/23 April)

Ik start nu wekelijks met een nieuwe blog genaamd Blikvangers.

Ik kijk altijd de uitslagen na van al onze afdelingen. Het lijkt mij leuk om de duivenmelkers die opvallen met hun uitslagen, aantal kopprijzen of het aantal duiven mee, met u te delen. Ik zal ook aandacht schenken aan de Grootmeesters, de hokken die het beste gepresteerd hebben op de wedvlucht.

Was het bij ons zaterdag prachtig weer om de duiven te zien komen, dat geluk hadden een aantal afdelingen niet want hun vluchten werden door het slechte weer uitgesteld naar de zondag. Dat was het geval voor Brabant 2000 (afd 2) en Zuid-Holland (afd 5).

John Vasterink is in onze afdeling de blikvanger met 8 duiven bij de eerste 17 duiven in de CC uitslag van 3.197 duiven. Met 29 prijsduiven van de 38 duiven met veel kopprijzen is hij tevens de “Grootmeester” van onze CC. (De best presterende liefhebber van deze vlucht met zijn duiven) Geert Ros op 1 en 2 is wel de te kloppen persoon in onze CC, in 2022 had Geert Ros een topjaar.

Geert Ros uit Delden.

Maar in onze afdeling is een “Grootmeester” die nog beter presteerde.

Dat is A. Hemmer uit Geesteren. Deze liefhebber had maar 11 duiven mee maar hij scoorde 10 prijzen. Gezien zijn punten zitten al zijn duiven gemiddeld in de eerste 30% van de uitslag.

Nu kun je mooi het voordeel zien van het “Grootmeester” overzicht. De kleine liefhebber, in dit geval met maar 11 duifjes mee kan zich in de kijker spelen. Zeer knap gedaan en werkelijk een topprestatie van A. Hemmer.

In afdeling 10 Noord-Oost Nederland vielen de onderstaande liefhebbers op.

J. Suk heeft 4 duiven bij de eerste 6 duiven van 3.738 duiven. Tevens is hij in rayon 6 “Grootmeester”

Afdeling 10 heeft ook meteen een voorlopige uitslag klaar staan van de Ladies League. Andere afdelingen kunnen daar een voorbeeld aan nemen.

Gerard Koopman staat op plek 9 van de verenigingsuitslag. In werkelijkheid had Gerard 273 duiven mee. Opvallend, hij zit bij een mooie sterke vereniging met 29 deelnemers.

De gebroeders Leideman hadden in werkelijkheid 173 duiven mee. Ze zitten echter bij een vereniging met maar 8 inkorvende liefhebbers met maar 303 duiven. Toch mooi dat Albert Borger 2 duiven voor deze profs kan pakken. Ik denk dat het niet verstandig is om als prof lid te worden van een kleine vereniging. Zoek de concurrentie op en speel niet je hele vereniging kapot. Zo werk je het maximeren van het aantal duiven voor de punten zelf in de hand.

Dan nu de afdeling 11 Friesland.

De combinatie Wakker uit Urk draaien de 2 snelste duiven van geheel afdeling 10. Tegen maar liefst 19.444 duiven. Ze laten hiermee zien dat je met een beste wind achter (106 km per uur haalt de eerste duif), altijd duiven vroeg kunt draaien op de kortste afstand.

In de afdeling 8 G.O.U. wat geks.

Ziet u het ook. Compuclub heeft de voorlopige uitslagen berekend en op de berekende uitslag missen we nu de 2 vlieghokken van Eijerkamp. Heel gek dit. Zal zeker worden vervolgt. Eijerkamp stond nog wel in de voorlopige uitslag en ze hadden zeer goed gepakt met hun duiven.

Dan nu de afdeling 7 Midden Nederland.

Een geweldige uitslag van G. en H. Calis met 6 duiven bij de eerste 9 tegen 6.827 duiven. Met zulke uitslagen speelt de ligging en wind zeker een rol maar daar hadden veel meer liefhebbers van kunnen profiteren. Een super uitslag dus. Maar helaas geen 1ste “Grootmeester”

Die is voor H.A. van de Linden uit Almere.

Hij had 20 duiven mee waarvan maar 1 duif niet op de uitslag staat. Terecht een echte “Grootmeester”


Het vervolg van de afdelingen 1 t/m 6 ziet u in deel 2.