24-07-2022 Opvallende zaken.

We hadden zelf geen jonge of oude duiven mee dus had ik mooi de tijd om de meldingen en uitslagen te volgen van de diverse vluchten.

Onderstaand de eerste afbeelding, het betreft de overnachtvlucht vanuit Agen met daarbij de meldingen van de afdeling Friesland.

Zeer knap de 1ste melding zit op Vlieland 1 van onze waddeneilanden voor de kust. Ook de 3e en 4e melding zijn zeer knap gezien hun ligging/afstand. De combinatie zit vaker met hun duiven voor in de uitslag, net als J. Grootoonk, die hebben beiden zeer goede overnacht duiven.

De onderstaande afbeelding betreft het tijdstip van de buitenlandse lossingen.

De Duitsers kunnen ook mooi vroeg lossen. We zijn het gewend van de Poolse lossingen.

Dan een opvallende zaak bij ons in de afdeling. Het betreft de eendaagse vlucht vanuit Issoudun. Je zult toch maar de gehele dag bovenaan de meldlijst hebben gestaan, felicitaties in ontvangst mogen nemen om uiteindelijk 2e te worden. Kijkt u maar mee.

De meldlijst van afdeling 9. (Compuclub live)
De voorlopige uitslag als nog maar een klein deel van de inkorfcentra,s hun bestanden hebben ingestuurd.

Er waren wederom meldproblemen bij compuclub. Wellicht de reden dat W.L. pas vanaf zijn 2e duif de meldingen op compuclub live heeft staan. Heel zuur voor de liefhebber uit Rijssen maar de prestatie is er niet minder om. Er was voor deze vlucht geen meldplicht.

We blijven even bij de wedvlucht vanuit Issoudun. De duiven werden relatief laat gelost, pas om 10.00 uur i.v.m. bewolking. Maar als je de uitslagen en meldingen bekijkt was het een mooie en eerlijke vlucht. Voor de noordelijke liefhebbers welke een afstand hebben van ruim 700 kilometer op deze vlucht betekend het dat de duiven ongeveer 10 tot 11 uur moeten vliegen om hun hok te bereiken. Dan blijven er nog maar een paar of zelfs maar 1 uurtje over totdat het donker wordt. Dus ik heb met belangstelling de meldingen van Gerard Koopman gevolgd.

Gerard Koopman wordt geklopt door zijn oude hokverzorgers en een aantal sportgenoten meer. Maar hij zet een geweldige serie aankomsten neer met zijn 117 duiven welke mee waren. Op plek 12 staat een combinatie met een afstand van 791 kilometer. Die klokken hun duif om 20.54 uur. Maar daarna is het nog maar 1 uurtje licht waarin de duiven nog kunnen komen.
Zijn 1ste duif zit op 19.58 uur. Zijn 2de duif op 20.09 uur maar dan vallen zijn duiven werkelijk om de minuut. Om 21.09 uur heeft hij er reeds 48 terug. Bij het donker worden had Gerard Koopman er al 74 terug. Nu op de zondagmorgen om goed 11.00 uur heeft hij er al 104 terug. Twee weken geleden had hij een geweldige top uitslag maar deze mooie serie is ook een prestatie van formaat.

De laatste opvallende zaak is de lossing van Issoudun. Ik kan er niet om heen. Zie het onderstaande schrijven van de NPO.

Reeds eerder schreef ik op mijn blog naar aanleiding van een NPO vergadering het onderstaande.

De afdelingen blijven zelf verantwoordelijk voor de sector lossingen, dit in tegenstelling tot wat het NPO bestuur wilde, dat de nationale lossingscommissie verantwoordelijk was. Duidelijk dus dat de afdelingen nu verantwoordelijk zijn en zullen moeten samenwerken aan een gezamenlijke lossing van een sectorvlucht. (Dit wordt ongetwijfeld leuk om in 2022 te volgen of de afdelingen ook hun verantwoordelijkheid pakken of voor de liefhebbers de sectorvluchten om zeep gaan helpen door niet samen los te gaan. Ik heb zo mijn bedenkingen maar het huidige NPO bestuur heeft er maar mee te doen en ik laat mij graag verrassen.)

Tja, ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van deze opmerkelijke gebeurtenis. Helaas zijn mijn bedenkingen welke ik had bij dit besluit uit gekomen. Nu maar hopen dat alles weer met de neuzen in dezelfde richting kan worden gezet.