25-05-2018 Coli

Het enten tegen de coli afgelopen dinsdag morgen en de nacht in de mand hebben waarschijnlijk de doorslag gegeven en de emmer doen overlopen. Wouw mijn duiven hebben de coli stevig te pakken.

Op de dinsdagmiddag nog wel de jongen los gehad maar toen wilden er een stuk of drie al niet binnen gekomen en zag dat de duiven behoorlijk last hadden van de enting. Zeer slechte mest, dun en groen met geel.

Tevens de volgende ochtend massaal met zijn tientallen aan het kotsen en de andere jongen staan er bij om een graantje mee te pakken. Misse boel, toen naar mijn voerleverancier en tevens een goede melker Eric Stortelder met de vraag wat te doen. Hij adviseerde om meteen 4 in 1 mix van Belgica de Weerd in het water te doen. Dus zo gezegd zo gedaan.

Op de donderdag de eerste duif uit het hok gehaald welke het niet zou overleven. Nu op de vrijdagmorgen het tweede slachtoffer geborgen. Op de woensdagavond kwamen er 5 niet bij de voerbak en 5 twijfelaars en de rest vrat zeer weinig zuivering. Op de donderdag avond wederom 5 niet bij de voerbak maar de rest vrat al wel veel meer.

Nu op de vrijdag morgen ziet het er weer wat beter uit. De jongen komen er door heen en zijn weer veel gladder in de veren en weer een stuk actiever. Ben weer op de goede weg met de jongen.

Hoop dat ik het nu achter de rug heb gehad en kan bouwen aan nieuwe energie voor de jongen met daarbij de dagelijkse training zodat we kunnen africhten als de wind uit het oosten gaat. Voorspelling is dat het nog een week vanuit het oosten zal blij waaien en dan draaiende naar W, N en NW. Maar verwacht dat ik wel een twee weken zal moeten wachten totdat ik kan africhten.

Vandaag 31 Mei de jongen weer voor het eerst buiten gehad, viel mij niet tegen. Ze hebben nog redelijk gevlogen in de hitte maar moet nu dagelijks de training van de jongen zien op te voeren. Ondertussen lijkt het ergste wel voorbij, ze hebben veel honger en vreten dus goed en ook de mest van de duiven ziet er prima uit. Af en toe nog wel een jong waar ik aan kan zien dat hij nog wat last heeft van zijn darmen. 

Heb nog wel steeds 4 in 1 mix in het water zitten maar zal daar vrijdag mee stoppen dan hebben ze het in totaal 9 dagen mogen drinken. Helaas zijn er 6 jongen gesneuveld maar het is niet anders. Ik voer nu energie/dieet mix van Beyers en de zuivering in de verhouding 33 tot 66 procent. Hopelijk krijgen de jongen dan meer energie om te gaan trainen en te gaan trekken.

Ook vandaag het hok van de jongen grondig schoongemaakt dus alle mest eruit welke er in lag, nu kan ik mooi zien welke mest ze nu weer produceren. Was een beste en warme klus met de hitte van vandaag. (29 graden)

Wordt vervolgt. (zie de onderstaande foto’s) In totaal zijn er een 7 tal jongen bezweken aan de coli.