25-05-2018 Quiévrain i.p.v. Stepy-Thieu (1e prijs in Lochem en kop duif in de CC de Graafschap)

Zo de vliegploeg voor Quiévrain zit weer in de reismand, ik heb er 32 mee gedaan en dit keer alleen de duivinnen. Heb nog 3 jaarling duivinnen thuis zitten die allen later zijn weergekomen en eerst weer op volle sterkte moeten zijn om te kunnen inkorven.

Quiévrain heeft voor mij een afstand van 280.079 meter. In Lochem waren maar 199 duifjes in totaal mee. Komt mede door de eendaagse Fondvlucht vanuit Pithiviers welke in het zelfde weekend plaats vindt en waarop in totaal een 157 duiven op mee zijn. Zelf hierop niet ingekorfd omdat ik alleen de snelheid vluchten speel.  

Alle doffers dus een weekje thuis, zal ze vast goed doen.

Voor morgen wordt er een Oosten wind voorspeld met windkracht 3 en verder prachtig weer waarbij de temperatuur gaat oplopen naar een 28 graden in de loop van de middag. Het is dus te hopen dat de duiven mooi op tijd gelost worden en dat de lossingscommissie zich niet teveel aantrekt van een eventuele inversie.

Voor mij zal er morgen niet teveel eer te behalen zijn omdat ik zelf oostelijk woon ten opzichte van CC de Graafschap en dan met een Oosten wind niet aan de bak kom. Zal wellicht een halve uitslag maken of er moet een uitschieter komen of het weer moet veranderen.

Nog even een update van de stand bij de jongen welke coli hebben. Vanavond bij het voeren was 1 jong niet aan de voerbak en 1 twijfel jong bij het eten. Dus de aantallen duiven welke niet eten worden steeds kleiner en de andere jongen hadden behoorlijk honger. Dat is een goed teken en ik kan het ook goed zien aan de jongen dat ze snel aan het herstellen zijn.

Voor morgen allen veel succes het zullen vast pittige vluchten worden en vooral voor de eendaagse fond vluchten.

Wouw wederom tegen de regels in en dus met handicap i.v.m. de ONO wind en mijn ligging wederom een kopduif en nu met de 1ste plaats in Lochem.

Het werd een zeer pittige vlucht, de duiven werden pas om 9.15 uur los gelaten omdat de vele regen van de dag ervoor ervoor gezorgd had dat er een mistgebied was ontstaan. Wachten was dus op de opklaringen waarna de duiven gelost konden worden.

Mijn duif kwam van de Lochemse kant af, waren met zijn drieën en behoorlijk hoog. Het waren de eerste duiven welke wij ook over zagen vliegen. Maurice en Sabine waren weer oppassen en Sabine zag ze als eerste aankomen. De 16-485 maakte nog een ronde of drie en viel toen neer op de golfplaten van de ren. Daarna bij de jongen op de klep en heb haar daar weg gejaagd waardoor ze weer op de golfplaten van de ren plaats nam. Na eens goed in de ronde gekeken te hebben kwam ze gelukkig op de juiste klep en antenne zitten. Moet echt zeggen dat mijn duiven normaal gesproken altijd zeer vlot naar binnen gaan. Nu was het anders maar gelukkig geen plek verspeeld in de vereniging.

Zeer opvallend zo fit als de duiven terug kwamen, de meesten maakten een extra ronde en geen enkele duif zakte door de poten. Heb ze vrijdag morgen nog wel gevoerd gezien de kop wind. Ben zeer te spreken over het super conditie / dieet voer van Mariman. Wat een geweldige mengeling en wat een conditie kunnen je duiven zich ermee opbouwen. Voor de jaarlingen was het een zeer lastige vlucht, mijn tweede duif was reeds een jaarling maar er moeten er nu nog 4 komen van de 10 jaarlingen. Tevens ontbreekt er nog een oude duivin maar heb er vertrouwen in dat er morgen nog wat nakomen. Het is nu zondag middag 12.00 uur en er ontbreekt nog 1 jaarling die eerder is weg geweest, dus verwacht haar niet terug.

Altijd als Maurice en Sabine komen oppassen op de duiven dan krijg ik vroege duiven, dus zal ze elke week maar uitnodigen en de waterijsjes voorraad op peil houden voor Maurice en ook voor ons zelf met dit prachtige weer. Donderdag weer korven voor een Midfond vlucht vanuit Laon en vrijdag eventueel korven voor de africhting naar Tongeren. Gezien mijn prachtige standen in de Midfond kampioenschappen zal ik de beste ploeg samen stellen en de rest op Tongeren gaan inkorven. Disndag avond nog helpen met het inkorven voor Limoges, dus volgende week van de 7 dagen zijn we er 4 van in het inkorf lokaal. 

Uitslag:

Vereniging 199 duiven: 1, 10, 11, 12, 29, 35, 36, 46, 48, 50 (32/10)

CC de Graafschap 1056 duiven: 4, 38, 41, 43, 80, 102, 103, 137, 144, 155, 186, 195, 197, 207, 224 (32/15) 

Kring (3) 5270 duiven: 29, 129, 140, 148, 295, 369, 370, 504, 540, 576, 727, 801, 815, 867, 952 (32/15)