25-08-2022 Duivenhok van Ernst ten Vaanholt te koop. VERKOCHT

Nadat we alle losse spulletjes van Ernst verkocht hebben, is nu als laatste zijn prachtige en goed onderhouden duivenhok aan de beurt om verkocht te worden.

Het duivenhok is 6 meter lang en bestaat uit 3 afdelingen, zoals ook te zien is aan de 3 uitvlieg mogelijkheden. De linker- en rechterafdeling zijn 2,20 meter breed en de middelste afdeling 1,50 meter breed.
De tussendeuren zijn twee schuifdeuren die je met een pink dicht of open kunt schuiven.
Het duivenhok is 1,8 meter diep. Dit is het rechter gedeelte waar de deur in zit. Ernst had deze afdeling in gebruik voor zijn jonge duiven.
Heel het plafond van het hok bestaat aan de voorzijde uit schuiven, zodat u zelf de verluchting kunt regelen. Ik ben zelf vrij lang en kan probleemloos staan in het duivenhok.
Er zit in dit hok een prachtige vloer, ik kan het weten want heb de vloer zelf schoon gemaakt. De duivenmest vliegt eraf, nergens blijf je steken of haken. Een mooie krabber met een lange steel en in mum van tijd is de klus geklaard en heb je een schone vloer.
De 3 ramen zijn van gaas. Aan de binnenzijde zijn deze voorzien van een latten inzetraam zodat de duiven niet tegen het gaas aan kunnen hangen. Aan de buitenzijde zijn er links en rechts van een raam een luik aanwezig waarmee je op de gewenste maat het gazenraam dicht kunt schuiven. Ik heb er helaas niet aan gedacht om de luiken bij 1 raam dicht te schuiven zodat je ze nu alleen maar ziet in open stand.
Elke twee jaar zette Ernst zijn duivenhok in de beits en niet alleen de voorkant en zijkant maar ook de achterkant. Ernst had de beits alweer gereed staan maar helaas mocht het niet meer zover komen.
Het duivenhok wordt verkocht inclusief alle broedvakken, zitvakken en zitkasten.

HET HOK IS VERKOCHT.

Het hok bestaat uit schotten en is nieuw gekocht door Ernst en Truus.

Zelf afbreken en alles schoon opleveren. (Bezemschoon)

Bezichtiging is in overleg mogelijk. Het hok staat in Hengelo O.