25-10-2023 Druk met bonnenverkoop tbv Make-a-Wish.

We zijn druk met de voorbereiding inzake de bonnenverkoop van de Marathon schenkers t.b.v. Make-a-Wish.

De tijd gaat het hem nu vooral inzitten in het opmaken van de verkoopomschrijving van onze schenkers. Het vergt veel zoekwerk en het uitpluizen van de diverse uitslagen van vooral dit jaar.

Maar ja waar begin je? Zo zijn er vereniginguitslagen, CC uitslagen, Kring uitslagen, afdeling Zuid uitslagen, afdeling Noord uitslagen, Regio uitslagen, sector uitslagen, NPO uitslagen, ZLU uitslagen, internationale uitslagen, Marathon Noord uitslagen, Nationaal Inkorfcentrum uitslagen, Noordelijke Unie uitslagen, West-Europese super marathon uitslagen en dan nog de vele Fondclubs met hun eigen uitslag. Dan hebben we het nog niets eens over de kampioenschappen gehad.

Ik heb zelf vele jaren de Marathon vluchten gespeeld. Ook heb ik een drietal jaren geprobeerd niets tegen het geel te geven. Mede daardoor geloof ik geen liefhebber die verteld dat hij niets aan het geel doet bij zijn duiven. Als je doorvraagt dan blijkt meestal wel dat de liefhebbers er wel wat aan doen, ook al is het 1x per jaar. Ik heb geleerd van Jellema, die controleerde niet voor niets zijn duiven op het geel voor een ZLU vlucht. Veel marathon liefhebbers steken hun duiven een geelpil op voor de vlucht waarop ze mee moeten las ik.

Zo kwam ik van een marathon schenker uit België zijn uitslagen tegen waarvan ik het de wouw factor noem. Veel vroege duiven, geen extreem groot hok, op alle vluchten en zeer hoge prijspercentages. Mocht ik er de tijd voor hebben dan kom ik er nog wel op terug.

Zo had ik ook van een Nederlandse liefhebber de wouw factor. Apart is dat ik alleen de afdelingsuitslagen van de marathonvluchten heb nagekeken.

Het betreft de combinatie D. ten Cate uit Hattemerbroek, onderstaand de afdeling 8 uitslagen:

Limoges 1.802 duiven: 8, 15, 40, 57, 62, 79, 100, 115, 117 etc.

St. Vincent 1.015 duiven: 11, 114, 132 etc.

Ruffec 2.421 duiven: 4, 23, 46, 87, 90 etc.

Maar het kan nog beter, Cahors 1.379 duiven: 2, 5, 30, 38, 59 etc.

Van Bordeaux maken ze een zeer goede uitslag. Van 1.336 duiven in de afdeling 8 pakken ze de plekken: 11, 21, 40, 44, 52, 54, 89 etc.

Van Bergerac de 2e prijs van geheel afdeling 8 van 2.898 duiven. Ze klokken hun duif om 3.21 uur in de nacht. Goed voor een 11 nationaal van 27.942 duiven.

Wouw op elke vlucht pakken ze zeer vroege duiven en vaak meerdere duiven en dat op afdelingsniveau.

Vaak zijn ze de smaakmakers van de gehele afdeling 8 (en die is groot) met meerdere keren dat de combinatie de meeste duiven hebben zitten bij de eerste 100 prijzen van de uitslag.

Ook pakken ze een prijspercentage van ruim boven de 50%

De combinatie D. ten Cate schenkt 2 jongen van 2024 in overleg. Als ik de marathon vluchten zou vliegen met mijn duiven dan wist ik het wel.

Vandaag is ook de Allround schenking binnen gekomen van de combinatie Derksen v/d Keuken. Anthony hartelijk dank daarvoor.

Wij hebben geweldige schenkingen mogen ontvangen. Alle schenkers hartelijk dank, mede dankzij jullie gaan de verkopingen een groot succes worden.

Ook krijgen we als commissie veel steun van GPS en Toppigeons. Heren hartelijk dank voor jullie steun. Ook zei maken zich zeer sterk voor een mooie opbrengst voor Make-a-Wish.

Voor mijn trouwe lezers, helaas ontbreekt nu even de tijd om elke twee of drie dagen een nieuwe blog te maken. Maar dat komt wel weer.

De bovenstaande lijst is niet meer compleet, zo staat de schenking van Cor de Heijde er niet op. De complete lijst kunt u bekijken op https://www.luchtreizigers.nl/

Klik hierop voor de lijst van de Marathon schenkingen.

Klik hierop voor de lijst van de Allround schenkingen.