25-03-2018 Geel kuur

Vandaag begonnen met een vierdaagse geel kuur om ervoor te zorgen dat de duiven mooi schoon aan de vluchten kunnen beginnen. Zowel de doffers, als de duivinnen en jongen een geelkuur gedaan. Zeg maar het complete tuin hok.

Dat 4 dagen lang, ik geef nadien nooit vitaminen. Verwacht niet dat het echt nodig is en gezien het vliegen van de doffers en duivinnen denk ik dat ik daar gelijk in heb.

Mijn vliegduiven krijgen heel het vliegseizoen na 1 dag bij thuiskomst BS in het water om ze goed te ontsmetten en om ervoor te zorgen dat de prestaties niet terug gaan lopen.

Toen ik nog fond speelde heb ik ze jaren puur natuur gehouden en ook zonder geelkuur. Dat gaat prima zolang je maar niet korft. Helaas blijkt dan al naar een 5 of 6 tal weken dat de prestaties achter uit gaan en de duiven een geel besmetting hebben opgelopen. Wellicht zijn er alternatieve middelen maar mensen die niets doen aan het geel en goed vliegen die bestempel ik als leugenaar.