26-03-2018 Grote schoonmaak Tuin hok/Doffers

Vandaag begonnen aan de grote schoonmaak van het tuin hok. Onder de roosters alle droge mest die er 1 jaar lang in is verzameld verwijderd. Aangezien dit een behoorlijke klus is en ik afhankelijk ben van mijn twee groene containers heb ik elke dag 1 afdeling schoon gemaakt met uitzondering van de dag dat de duiven afgericht werden.

In totaal 5 containers van 240 liter vol en heb nog een 6 emmers vol staan die nog geleegd moeten worden als er weer een container leeg is.

Na het schoonmaken katte bak korrels over de houten vloer gestrooid zodat het onder de roosters prachtig droog blijft. Tevens op een aantal plekken muizenkorrels gelegd want waar ik voorheen nooit last van had, heb ik dat nu de laatste twee jaar wel en dat zijn de muizen. Gezien het feit dat er nu onder de roosters niets meer te halen valt verwacht ik dat het muizen probleem spoedig verholpen is.

Wat nog niet gebeurd is dat is het schoonmaken van de ramen/muren en plafon van de stof. Ik probeer dit ook nog een keer gefaseerd te gaan doen.

Ben blij dat de klus geklaard is.

Nu nog onder de rennen en de dakgoten schoon maken.