26-03-2024 Nieuw lidnummer.

Mijn nieuwe lidnummer bij de postduivenvereniging De Zwarte doffer te Beckum heb ik mogen ontvangen.

Het is geworden 0655 (het verenigingsnummer) en daarna 0005.

Het is in mijn 51 jarige loopbaan als duivenmelker mijn 5e lidnummer. Ik begon in Neede en na vele jaren overgestapt naar Lochem waar ik de mooiste en gezelligste tijd mocht beleven van onze mooie duivensport. Daarna zijn we verhuisd naar Hengelo en ook daar waren de eerste paar jaren heel gezellig. In Hengelo ben ik in combinatie gaan vliegen met Sabine waardoor wij een combinatie lidnummer kregen toegewezen. Nu dus naar Beckum en ik heb er alle vertrouwen in dat het ook een zeer gezellige vereniging is. Ik hoor van meerdere personen dat dat het geval is met jaarlijks een eigen tentoonstelling en bonnenverkoop. Er is nog meer gezelligheid zag ik op de agenda staan van de ledenvergadering maar daar moet ik zelf eerst nog wat meer van weten.

Wat ik wel weet is dat de PV de Zwarte Doffer bij hun 50 jarige jubileum een geweldig mooi boekwerk heeft uitgegeven. Zie de onderstaande foto.

Ik kom daar nog wel een keer wat uitgebreider op terug als ik wat meer informatie heb verzameld.

Nadat het lidnummer bekend was kon mijn duivenbestand uit mijn Unikon klokje (blokje) worden ingelezen op mijn nieuwe lidnummer in de PC, en weer onder het nieuwe lidnummer terug naar het Unikon klokje worden gezet.

Dat alles werd verzorgd door de voorzitter, hij zat er bovenop, waarvoor hartelijk dank voor de zeer correcte en snelle service.

Nu het nieuwe lidnummer bekend was, wilde ik die ook graag in het stamboompakket hebben staan van Compuclub. Dus een mail via hun website verstuurd met daarin het verzoek om het oude lidnummer aan te passen naar het nieuwe lidnummer. Tevens gevraagd wat de kosten zijn zodat ik het bedrag kan overmaken. Wouw, binnen enkele uren had ik reeds bericht met een key/sleutel/code om zelf het nieuwe lidnummer in te kunnen voeren. Er waren geen kosten aan verbonden. Ook hiervan kan gezegd worden dat de service uniek en zeer snel was.

Hierna kon ik mooi de hoklijst uitdraaien en samen met de entlijst en alle eigendomsbewijzen digitaal aanleveren bij de secretaris van PV de Zwarte doffer.

Daarna moesten alle duiven die op de hoklijst staan nog op naam worden gezet van het nieuwe lidnummer. Eerst maar even gecontroleerd of ze door de NPO niet automatisch op het nieuwe lidnummer worden gezet. Er stonden reeds 2308 duiven op mijn naam maar niet die op de hoklijst stonden. Daarna zelf 1 duif geprobeerd om over te schrijven, dat lukte prima maar dan moet het oude lidnummer akkoord verlenen om het nummer te kunnen overzetten naar mijn nieuwe lidnummer. Maar helaas ik kon niet meer inloggen op mijn oude lidnummer, die was verwijderd dus het overschrijven ging ook niet. Dat is op zich geen probleem want de ringenadministrateur van de vereniging kan ook de ringnummers op naam zetten van de liefhebber. Dus na de zondag contact opgenomen met de ringenadministrateur die mij meteen belde. In het telefoongesprek samen overlegd dat ik meteen bij hem kon komen en wat ik mee moest nemen, de hoklijst met de eigendomsbewijzen die ik reeds in de juiste volgorde had klaar liggen. De koffie stond klaar bij hem en hij heeft alle eigendomsbewijzen gecontroleerd met de hoklijst en we hebben gezellig zitten praten. Ik was nog geen paar uurtjes thuis of ik kreeg al bericht van hem dat alle ringnummers op het juiste lidnummer waren gezet. Super, hartelijk dank voor de omzetting en snelheid waar dat mee gebeurde.

Ik ben niet het enige nieuwe lid wat zich bij de vereniging in Beckum heeft gemeld want samen met mij is ook Jan Breukers uit Haaksbergen er lid geworden.

Zo haalt P.V. de Zwarte Doffer 2 leden binnen met een behoorlijk aantal duiven maar ook leden die reeds jaren meevliegen met de wedvluchten met hun duiven. Zo heeft Beckum al meer vliegende leden dan mijn oude vereniging.

Duivenlossing bij de oprichting op 16 augustus 1967 (links voorzitter Herman Ketels) van P.V. de Zwarte Doffer te Beckum.