26-08-2021 Lapvlucht oude duiven Tolkamer 65km.

We zijn er maar druk mee. Vorige week draaiden twee liefhebbers een 20 tal duiven voor mijn eerste aankomende duif. Om dat weer te voorkomen en om mijn duiven meer in de kop van de uitslag te krijgen, heb ik vandaag samen met Jan en Sabine de ouden weg gebracht naar Tolkamer. Helaas krijg ik geen garantie dat het ook zo zal zijn dat ze na deze extra africhting eerder komen, maar niet geschoten is ook mis moeten we maar denken.

We gaan pas in de loop van de middag want eerst moeten de jongen nog los van 10 uur tot 12 uur. Komt ook mooi uit omdat de opklaringen in de loop van de middag komen, maar ook een paar buitjes.

Zo we hebben een prachtige middag gehad en waren om 14.38 uur op onze losplaats in Tolkamer. Vanaf 14.45 uur zijn we elke minuut 1 duif gaan lossen. Ik had alle 54 oude duiven in de mandjes gepakt. Het was prachtig weer maar wel een stevige wind NW3 tot NW4. Ook hebben we op de terugweg wat buien gehad dus het is goed mogelijk dat mijn duiven en vooral de laatste 12 daar last van hebben gehad. Toen zat er even een langere pauze in de aankomsten voordat de laatste 12 weer vlot begonnen te vallen. De duiven kwamen mooi af en ruim voordat wij terug waren in Hengelo waren alle oude duiven reeds thuis. Onderstaand de lijst van de oude duiven met de vliegtijden.

Bij het 1 voor 1 lossen van de oude duiven hebben we meteen genoteerd op hoeveel oude pennen de oude duiven nog staan.

3 oude pennen heeft nog maar 1 duif.
4 oude pennen hebben 7 duiven.
5 oude pennen hebben 25 duiven.
6 oude pennen hebben 18 duiven
7 oude pennen hebben 3 duiven.

Hier gaat er 1 met nog 4 oude pennen.
Deze heeft nog 5 oude pennen.
En deze nog 6 oude pennen.
Deze staat nog op 7 oude pennen.

Sabine heeft mooi een aantal foto,s kunnen maken. Onderstaand nog een aantal foto,s welke Sabine gemaakt heeft.