25-08-2021 Les 8 Jongen africhting Halle 37km. Mooie africhting.

De jongen zijn het afgelopen weekend niet mee geweest in verband met voorspelde Oost in de wind. Maar voor aanstaande zaterdag wordt er mooi weer voorspeld met een Noorden wind. (Windkracht 2) Dus wil ik graag de jongen vrijdag avond inkorven voor de wedvlucht vanuit Burdinne wat 222 kilometer vliegen is. Vandaar dat ik dinsdag avond in het donker de jongen in de mandjes heb gepakt voor een africhtingvlucht vanuit Halle. Ik denk dat het beter is voor de jongen om ze voorafgaande aan de wedvlucht nog een training te laten doen omdat ze anders een tweetal weken alleen bij huis hebben gevlogen. De extra training zal de jongen zaterdag hopenlijk doen beseffen dat ze weer naar hun thuishok mogen vliegen. Er zijn nog 66 jongen aanwezig waarvan er 64 zullen mee gaan naar Halle. Woensdag voorspellen ze een N2 en NW2 wind met zon en wolken en een 21 graden. Planning is om 9 uur het eerste jong te lossen.

Vanmorgen om goed 8 uur Jan opgehaald en samen vertrokken naar Halle. Daar aangekomen eerst de lekkere broodjes opgegeten met koffie. De vrouwen hebben ons weer goed verwend. Daarna om 9.20 uur begonnen om de jongen om de minuut los te laten.

Nadat alle jongen los waren eerst maar eens gekeken hoeveel jongen er thuis waren. Sabine had reeds veel eerder geappt dat de eerste 2 jongen gearriveerd waren. Maar er stonden maar 5 jongen op de klok. Oei dat viel behoorlijk tegen. Maar al heel vlot kwamen er 16 jongen bij en onderweg naar huis bleven de jongen mooi naar huis komen. We kunnen dat live volgen op de telefoon. Bij thuiskomst wilde ik er graag 50 terug hebben van de 64 maar het waren er 61. Net toen we thuis kwamen kwam ook nummer 62 en 63. Enige tijd daarna kwam ook de laatste duif terug. Al met al een prachtige africhting en nu maar hopen dat ze zaterdag ook mooi naar huis komen. Het weer terug komen en ervaring opdoen is zaterdag belangrijker dan het op tijd komen. Onderstaand de vliegtijden van de 64 jongen.

Morgen gaan we nog even met de oude duiven op pad, (lol) want ik heb er geen zin in dat twee liefhebbers weer 20 duiven voor mijn eerste aankomende duif gaan klokken.

Pfffff zie net dat er voor zaterdag ook NO voorspeld wordt. Mocht dat zo blijven dan gaan de jongen weer niet mee. Ben er zeker niet blij mee want ze hebben nog wat weinig ervaring. Maar het is pas woensdag dus kan er nog veel veranderen. Vandaag is de 944 van Beek en Donk terug gekomen, met dank aan een collega melker want de duif was vol en heeft hulp gehad om te herstellen.