26-08-2023 Bergeijk 144 km. 1, 2, 3 en 4 in de vereniging. 3, 4 en 7 in de CC4.

Ik heb meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt nu alle hokken leeg zijn om na het helpen laden van de container met de verzendmanden, meteen naar huis te gaan om alle hokken schoon te maken.

Dus mest krabben, de waterbakken eruit en bij de 2 jonge duiven afdelingen ook de gritbakken eruit gehaald. Daarna alle hokken behandeld met Ardap tegen allerlei insecten en ongedierte.

Het mag in NL niet verkocht worden maar in Duitsland is het nog te koop.

Zo, we hebben alle duiven die nog thuis zaten in de mandjes gepakt. Het zijn:

  • 28 oude duivinnen op hoogbroed.
  • 30 oude doffers. (2 losse doffers)
  • 22 vroege jongen.
  • 25 late jongen.

De duivinnen zagen er prachtig uit en voelden zeer goed aan, ik heb er een goed gevoel bij. Opvallend dat bij de duivinnen als bij de doffers de gaten in de vleugels van het ruien aan het verdwijnen zijn. Ik heb prachtige volle vleugels gezien, een heel verschil met de voorgaande week.

De ouden hebben vanmorgen net als de voorgaande week nog iets energievoer gehad. Ik ben ermee gestopt toen de eerste duivinnen weer op hun eitjes gingen zitten. Ik schat dat ik op 56 oude duiven ongeveer 250 gram gevoerd heb.

De jongen hebben vanmorgen volle bak energievoer gehad. Om ongeveer 15 uur heb ik de jongen nog snoepzaad verstrekt zodat ze daarna nog gingen drinken.

In de vereniging waren er 379 duiven mee die ingezet zijn door 14 liefhebbers. Onze secretaris heeft er op 2 hokken 97 mee dus ik ben de grootste inkorver dit weekend. Wellicht ook van de CC4 maar dat zien we later pas. In de CC4 zijn er 2.581 duiven mee die ingezet zijn door 114 liefhebbers.

Morgen maar weer gauw terug en genieten van de aankomsten.

De duiven zijn om 08.20 uur gelost.

De duiven kwamen heel mooi. We hadden 8 duivinnen voorop en de nummers 4 en 5 waren onze getekende duiven.

Nu om 12.30 uur moeten er nog 8 duiven komen, 1x oude, 1x vroeg jong en 6 late jongen. Maar het weer is prachtig dus we krijgen er vast nog wel een aantal bij.

De lijst met daarop onze 28 oude duivinnen en hun aankomsttijden. Van deze duivinnen staan er 22 op de CC4 uitslag.

De lijst met daarop onze oude doffers en hun aankomsttijden. Ook bij de doffers staan er 22 op de CC4 uitslag.

De lijst van de vroege jongen. De vetgedrukte zijn de herintreders, kijk maar naar de omschrijving. Van de vroege jongen staan er 8 op de CC4 uitslag.

De lijst van onze laatjes. De eerste 6 zaten al mooi tussen onze oude duiven. Er zijn er nog 5 onderweg maar daar verwacht ik zeker de meesten nog van terug. Het 2x africhten naar Ruurlo 30 km heeft zeker geholpen dat ze nu redelijk goed afkwamen. Van de late jongen staan er 6 voor het eerst van hun leven op de uitslag van de CC4

Onze duiven in de verenigingsuitslag. Blij mee.

Onze duiven in de CC4 uitslag. 7 duiven vliegen 1 op 100. Opvallend dat onze oudste duiven van 2019 nog zo goed meedoen met deze snelheden.

Onze duiven in de Noord uitslag. Daar komen we er niet aan te pas en moeten we veel duiven voor ons laten gaan die aan de westkant vallen. (Rijssen, Almelo, Geesteren etc. )

We zijn zeer tevreden met het resultaat, de eitjes zullen zeer binnenkort uit komen zodat de duivinnen op kleine jongen mee kunnen de aanstaande vlucht.

Na 13.34 uur is er geen duif meer gekomen, morgen maar eens kijken of de resterende 5 late jongen terug komen.