26-08-2023 Dizy le Gros 356 km.

In de vereniging zijn er 134 duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Dizy le Gros. Deze zijn ingezet door 9 liefhebbers.

Wij zijn 1 van deze liefhebbers maar hebben maar 4 duiven mee. Onze eerste duif van Mettet was iets gewond van onderen, ze kan wel mee op de natourvlucht maar om haar mee te doen naar Dizy was mij iets teveel van het goede.

In de CC4 zijn er door 52 liefhebbers 999 duiven mee gedaan.

Het is onze laatste vlucht van de jonge duiven waar wij aan mee doen. Vanaf volgende week gaan alle duiven dus ook deze vier mee op de natour vluchten.

Na het inkorven hadden we nog even vergadering met de commissie die het 100 jarig jubileum met de twee bonnenverkopen organiseerd. Binnenkort komt er ook voor u veel meer informatie beschikbaar. Wie zijn de forumleden en wie hebben er allemaal een bon geschonken. Ons streefgetal is 200 bonnen die wij graag willen verkopen ten behoeve van Make a Wish. Hebben we dat aantal gehaald?

We hebben prachtige bonnen binnen gekregen, heel mooi om te zien dat een groot aantal liefhebbers bereid zijn om het goede doel te ondesteunen. Die liefhebbers komen komen niet alleen uit Nederland maar ook uit België en Duitsland.

Vrijdagmiddag gaan we alle overige duiven in de mandjes zetten voor de tweede natourvlucht vanuit Bergeijk. Ik heb nog 109 duiven op de klok staan, er zijn er 4 mee naar Dizy dus we kunnen er nog 105 pakken. Maar op tijd beginnen zodat we niet te laat op het duivenlokaal zijn.

Zeer binnenkort worden de andere vier forumsprekers bekend gemaakt. Ik kan u verzekeren dat het zeer bekende duivenmelkers zijn.

De duiven zijn om 08.10 uur gelost.

Tijdens het oppassen van Dizy kregen we nog 3 late jongen terug van Bergeijk. We zagen in ieder geval duiven komen.

We zitten beslist niet vroeg van Dizy. Onze eerste duif staat nu als 110 gemeld in de CC4.

Helaas waren we 1 minuut te laat om in de uitslag te komen. De eerste plaats in de vereniging is voor John Vasterink. John van harte gefeliciteerd met deze overwinning.