27-02-2021 Leergierig.

Als we geboren worden als kind begint het leerproces in het leven. In de duivensport is het niet anders. Wil je in onze mooie duivensport slagen dan is het verlangen naar kennis (leergierig zijn) zeer belangrijk.

 • De basis opleiding heb ik opgedaan via de contacten bij de duivenvereniging. Ik kwam heel veel bij T. Leusink in Neede die met onder andere de rechtstreekse Tourniers het Afdelingskampioenschap wist te winnen van heel Afdeling 9. Maar de langste tijd veel ervaring opgedaan en veel plezier gehad bij Lida en Johan Lammersen uit Neede. Johan Lammersen heeft met veel succes de overstap gemaakt naar de grote fond en jaren lang geschitterd met zijn duiven bij de kampioenen van de fondclub de VNCC. Helaas is Johan ons in 2019 ontvallen. We zijn samen op bezoek geweest naar veel beroemde tophokken. (Mevr. Sprenkels, Lucie en Anton van der Wegen, Jack van der Wegen, William Geerts, Raoel Verstraete, Van der Pol en Zn uit Goirle, Koopman Emmerveen, Anton van Haaren en ik vergeet er vast nog wel een paar)
 • Ik ben in het bestuur gaan zitten van de fondclub NCC en we brachten de 1e prijswinnaar altijd een taart om een foto te maken voor op de uitslag. Zodoende kwam ik al zeer vroeg in contact met de winnaars van de vluchten St.Vincent, Dax, Bergerac, Ruffec etc. Je hoort veel en krijgt goede duiven in de handen.
 • Het van Zon hok had ik gezien op de film en tevens er al veel over gelezen in de blog van Martin van Zon. https://www.wimwillemsen.nl/bouwfotos-van-zon-duivenhok/
 • De motivatie bakken welke ik gebruik heb ik laten maken nadat ik de film van Gunter Prange had gezien. Hij bracht mij op het idee. Duiven zitten graag na de vlucht in het donker met hun partner.
 • De voeropslag zag ik bij Koopman en bij Verkerk op de film.
 • Het vliegen met twee duivinnen op 1 doffer zag ik in de film van L. Stabel en Zn.
 • Het voerschema voor mijn snelheids duiven heb ik van Eric Stortelder uit Neede.
 • Maak voor jezelf een kort verslag van bijvoorbeeld een Koerier film. Zie als voorbeeld mijn verslag van de gebroeders Franger. https://www.wimwillemsen.nl/14-4-2018-gebroeders-fanger/
 • Je ziet door de bomen het bos niet meer door de vele diverse soorten poducten en bijproducten. Probeer niet alles zelf uit en laat anderen dat voor je doen. Kijk en luister naar topspelers wat die geven.
 • Lees blog verhalen met inhoud. Ik lees die van A.S, Martin van Zon, Embrechts-Teunis, Beekman.
 • Bepaal je eigen strategie en wijk er niet teveel van af. https://www.wimwillemsen.nl/23-08-2020-strategie-en-doelstelling/
 • Zorg dat het plezier voorop staat en het woord met TE ervoor is nooit goed.
GOED NIEUWS: OP 1 MAART VERSCHIJNT KOERIER 129 MET PETER CRANS.
BESTELLEN ZIE: http://www.koerierduivenfilms.nl

Ik heb de de nieuwe koerierduivenfilm reeds besteld, gaat o.a. over zijn spel met de duivinnen. Daar wil ik meer van weten en kijken of ik er mijn voordeel mee kan doen.

Dat het leergierig zijn ook wel eens verkeerd kan overkomen zal ik jullie hierbij vertellen. Het was op de condoleance van Martin Eijerkamp waar ik op aanwezig was om mijn deelneming te betuigen. Ik zat toen samen met Hans Eijerkamp in het NCC bestuur, dus kwam wel eens in Brummen op de hokken, bij hem thuis of op de zaak. Niet vaak maar ongeveer een 2 tot 4 keer per jaar. Na het lange wachten in de rij kon ik mijn deelneming over brengen aan de familie Eijerkamp. Aangekomen bij 1 van Hans Eijerkamp zijn schoondochters sprak ze mij aan en zei; zo was je ook nieuwschierig? Natuurlijk heb ik ontkennend geantwoord maar ik vond het op dat moment een zeer ongepaste opmerking. Heb er in ieder geval een nacht niet van kunnen slapen.

Volgende week gaan we weer terug kijken naar de werkelijkheid, hoe gaat de kweek, welke voorbereidingen zijn er getroffen tot nu toe.

De motivatiebakken, meestal zijn ze een kwartslag gedraaid zodat de duiven in het donker komen te zitten in de motivatiebak.
De Voeropslag
Zo worden Dot en Spot van Sabine verwend.