27-06-2018 Africhting 5 Jongen Voor Zieuwent

Gisterenavond wederom alle duiven uit het jongen hok gepakt en in de mandjes gezet. Ik had nu in totaal 45 duiven in de 3 mandjes zitten waarvan een drietal ouden. Dus 42 jongen aan de start.

Helaas 1 minder een mooi winterjong duivin welke gisteren terug kwam met een kapotte borst maar dat ging nog wel maar ze had beide poten gebroken. Balen en helaas dit mooie jong moeten verwijderen. Mijn jongen hebben nu 4 dagen lang voor het geel over het voer gehad en ze krijgen nu 4 dagen de ornithose special over het voer. Doet ze goed want tel daarbij op de goede voeding, energie rijk en ze worden met de dag beter en mooier. Als ik ze nu loslaat dan is er een koppel welke al weer de wijde wereld in trekt. Ben ik natuurlijk blij mee maar de gewonde duif zal daar het gevolg van zijn.

Voor 10 uur vanmorgen alle duiven 1 voor 1 losgelaten maar wel snel in voor Zieuwent. 

Tegen mijn eigen regels is met een noord oosten wind en het voorspelde warme weer voor vandaag. Maar ik wil ze graag spelen dus dan maar wat meer risico genomen want ze krijgen het met de vluchten ook niet cadeau en nu zitten ze nog niet al te ver van huis.

Bij thuiskomst waren er reeds 15 terug welke in het hok zaten, daarna nog 4 jongen zien komen een voor een en toen om 10.40 uur een groep van een stuk of 18. Nu om 11.20 uur zijn er een 42 terug van de 45. Opvallend is wel dat de twee zwakste jongen in mijn ogen nog niet terug zijn. Maar ze hebben mooi weer en nog de hele dag de tijd.

Ben blij dat ik ze weg heb gehad en dat ze goed weerkomen. Volgende keer naar Halle en we zitten mooi op schema om ze volgende week mee te kunnen doen met de eerste klokvlucht. 

Onderstaand een paar afbeeldingen.