25-06-2018 Africhting 4 Jongen Haarlo stuw

Gisteren avond wederom weer alle duiven uit het jongen hok in de mandjes gezet. Het pakken gaat veel sneller want het worden er steeds minder helaas. Bij het noteren van de ringnummers bleken er nog 43 jongen aanwezig te zijn, triest als je weet dat er een 92 in totaal zijn afgezet. (94 minus 2 naar Tjoonk in Borculo)

Planning was om naar voor Zieuwent te gaan maar helaas trok de bewolking dicht en kon niet vroeg genoeg vertrekken met de jongen. Aangezien mijn vrouw naar de klein kinderen moest in Hengelo had ik vanaf 10.20 uur geen beschikking meer over de auto. Dus na overleg met haar nog snel de jongen naar Haarlo gebracht bij de stuw en ze daar 1 voor 1 snel gelost. 

Ik heb zelf het idee dat mijn jongen nog aan kracht moeten groeien welke ze verloren hebben bij de coli uitbraak, ondanks dat dit ruim 3 weken geleden is. (laatste dode was op 29 mei) Vorige africhting 3 weg en 1 gewond van goed 5 kilometer is veelzeggend. Ook 1 verongelukte duif bij thuis past in dat beeld. Bij het loslaten van de duiven kun je het ook merken ze maken nog te weinig lawaai met de vleugels. Ben ze dus meer krachtvoer aan het voeren zodat ze beter worden en weer een dipje kunnen verdragen als het even tegen zit.

Wel mooi was dat dit keer haast alle duiven reeds in het hok zaten te wachten dus dat is hoopvol voor de volgende africhtingen. 

Ook zat de laatste oude duivin van Peronne te wachten bij thuiskomst, best blij mee want ze had al 8 prijsjes gemaakt dit jaar. Nu mag ze straks weer mee op nest op de natour. (vluchten voor ouden en jongen vanaf ongeveer 15 augustus tot en met 15 september.)