27-07-2021 Les 4 Jongen africhting Hengevelde 10km.

Vandaag de jongen vanaf 9.50 uur los gelaten 1 voor 1 in Hengevelde. Elke minuut een duif, we hadden er 75 bij ons. Ik had Jan weer op tijd opgehaald en Sabine wachtte de duiven op bij het hok zodat ze de jongen binnen kon roepen.

Het was zwaar bewolkt met best wat lage bewolking met af en toe wat stukken blauw erin. In ieder geval een mooie lucht om voor de jonge duiven wat van te kunnen leren. Op het onderstaande filmpje is mooi te zien dat de jongen op het dak van het zwembad landen voordat ze op de plank gaan zitten voor de ingang van het hok.

De jongen beginnen het al mooi te leren, bij thuiskomst waren er 69 terug van de 75. Nu om 12.50 uur zijn er 71 terug. Om 14.30 uur waren er 73 jongen terug. Er zat een jong in het hok die niet op de klok stond dus in werkelijkheid is er eentje meer. (74/75) Woensdagmorgen 6.56 uur was het lastste ontbrekende jong terug maar wel gewond aan 1 vleugel.

We hebben meteen na het lossen van de jongen in Hengevelde nog een jonge duif in Hengevelde opgehaald die nog niet terug was van de africhting vanuit Bentelo. (Dhr. Rupert hartelijk dank daarvoor) Ook tijdens het binnenhalen van de jongen van de africhting Hengevelde zat er nog een jonge duif tussen welke nog achter was van Bentelo. Ook had Frans Strikker een jonge duif uit Enschede van ons opgehaald. Zo mis je er nog een vijftal en na vandaag nog twee onderweg van Bentelo.

Onderstaand de lijst van onze jongen op volgorde van hoe lang ze er over hebben gevlogen. Ukkie is ons laatste afgezette jong en is nu 81 dagen oud, vandaar de naam.

Ik ben zeer tevreden over deze africhting. De duiven kwamen mooi vlot naar huis met maar zeer weinig laat komers. Kijken of ze de volgende keer naar Neede kunnen.