25-07-2021 Les 3 Jongen africhting Bentelo 6km.

Team Willemsen is in stelling gebracht om les 3 voor de jonge duiven goed te begeleiden. Zaterdagavond bij donker heb ik alle jongen in de mandjes gezet en waterbakjes aan de mandjes gehangen.

Ik heb met Jan afgesproken dat ik hem zondagmorgen om 9.30 uur kom ophalen met alle jongen die ik dan bij me heb. We gaan dan meteen naar Bentelo op de mooie plek waar we ook donderdag de 17 natour doffers hebben los gelaten.

Sabine zal bij het hok staan om voor het eerst de jongen naar binnen te halen. Tevens zal ik de klok aanzetten zodat we op de losplaats kunnen zien hoeveel jongen er over de antenne zijn gelopen.

Nu alleen nog maar hopen dat ook het weer gaat meewerken. De verwachting is dat de zondag redelijk droog zal zijn, een buitje pas in de namiddag.

Om 10 uur zijn we begonnen om de jongen 1 voor 1 los te laten. Elke minuut een duif dus we zijn exact 80 minuten bezig geweest. Het was prachtig weer, mooie blauwe lucht met wat witte wolken. Een lekker briesje erbij en het was genieten om ze te zien vertrekken. Toen we de laatste duif los lieten heb ik gekeken op de app van Unikon hoeveel jongen er thuis over de antenne zijn gelopen. Dat waren er 59 en dat viel mij reuze mee. Bij thuiskomst waren er 68 terug van de 80. Voor de volgende keer zal ik ze iets minder moeten voeren zodat ze wat beter luisteren om binnen te komen.

Om 14 uur waren er 74 jongen terug.

Om 18 uur waren er 75 jongen terug.

Planning is dat we dinsdag weer op pad gaan met de jongen.