28-07-2019 Tienen Jong (103 CC de Graafschap/ 55 CC de Achterhoek)

De duiven zijn vanwege het warme weer pas op de zaterdag avond ingekorfd in de plaats van de vrijdag avond. Dus we hebben een zondagsvlucht vanuit Tienen wat voor mij een afstand is van 187.184 meter. 

Deze week de jongen een open hok gegeven en dit in verband met het bouwrijp maken van de grond in Hengelo waar we een nieuw hok gaan bouwen. Dus meestal vanaf 11 uur reeds het hok open gezet tot aan wel ruim een 20.00 uur.  Konden ze lekker zelf bepalen wanneer ze naar buiten wilden gaan met dit warme weer. 

Het laatste jong van vorige week zat in Westerhaar en was dus te ver door gevlogen. Gelukkig is hij weer naar huis gevlogen na een paar goede dagen verzorging door de op vanger waarvoor hartelijk dank. 

Nu dus maar 3 jongen mee gedaan en er zitten nog 2 jongen thuis die dus later zijn weer gekomen. (en nog 30 voor de Natour)

Voordeel is dat ik nu altijd een aangewezen jong voorop krijg omdat de drie bovenste duiven van de lijst altijd de aangewezen duiven zijn. 

Helaas al te horen gekregen dat Kees Elzinga de man van het IWB morgen zal adviseren om de duiven niet vroeg te lossen. Wellicht krijgen we dan weer een herhaling van twee weken terug toen de duiven op tijd gelost werden en de lossingscommissie en IWB gepasseerd werden door de convoyeur. 

Mijn jongen zijn ver in de rui omdat ze niet verduisterd worden dus een kop prijs zal er normaal gesproken niet meer in zitten. Zal blij zijn als er eentje mooi op tijd in de uitslag zou komen te zitten. Morgen iedereen succes gewenst. 

De duiven werden gelost om 8.30 uur met een ZO wind.

Dit jaar zijn alle Vitesse kampioenschappen de mist in gegaan door 1 Vitesse vlucht met ZO wind. Aangezien ik ten Oosten woon van de CC de Graafschap, krijg ik dan meestal geen poot aan de grond en zit dan meestal pas in de tweede helft van de uitslag waardoor kostbare punten verloren gaan. Zo nu ook weer. Gelukkig kwam er een jonge duif mooi op tijd om 10.42 uur aangevlogen, ze vielen met zijn drieën en ik dacht eest het zal toch niet gebeuren dat ik ze alle drie tegelijk mag krijgen. Maar helaas zaten er toen al twee vreemden bij die ook op het hok en dak vielen. De andere twee jongen kwamen om 11.00 uur en 11.03 uur zodat ze met goed 20 minuten allen weer thuis waren.

In de CC de Graafschap heeft ze prijs 103 gehaald van 635 duiven, echter in CC de Achterhoek zou ze de 55 prijs hebben van 906 duiven. Ik speel de jongen nog voor de snelheid kampioenschappen om nog wat punten te vergaren in de CC de Graafschap maar er is zo niet al te veel eer en punten te behalen. Ik denk dat er op alle vluchten nog geen 25% West in de wind heeft gezeten dus ik moet tegen de stroom in punten zien te vergaren en dat valt niet mee kan ik U wel vertellen. 

Ik zal de Pax Snelpost te Lochem met pijn in mijn hart verlaten, het is een geweldige vereniging met een leuke mix aan sportliefhebbers met ieder zijn eigen specialiteit. Bij de Pax Snelpost gunnen ze een andere liefhebber ook hun bemachtigde eerste op kop prijs. Dat is een van de mooie kanten van deze vereniging. Tevens zijn de feestmiddagen en NIC middag altijd zeer goed verzorgd speciaal door de kennis en inzet van Gerrit Eggink en zijn vrouw met daarnaast de hulptroepen. Dat gaan we echt missen.

Maar ik zal blij zijn om straks in Hengelo Ov weer in een eigen CC te kunnen vliegen zodat de prestaties weer eerlijk worden weer gegeven en dat we dan allemaal dezelfde wind hebben. Ook belangrijk is dat de CC niet echt breed of diep is. Dit in tegenstelling van de CC de Graafschap. Nu nog kijken bij welke vereniging ik lid wordt want heb de keuze uit twee verenigingen, zal eerst wat informatie opvragen voordat ik een keuze maak.

Het bouwrijp maken van de nieuwe locatie verloopt spoedig en bijgaand een viertal foto’s hiervan.

 

Uitslag:

Vereniging 101 duiven: 13 (3/1)

CC de Graafschap 635 duiven: 103 (3/1)

Kring (3) 3244 duiven: 327 (3/1)