29-04-2023 Tongeren 184 km. 6e in de vereniging, 27e in de CC van 3200 duiven.

Was het afgelopen weekend nog prachtig oppassen op de duiven met het zonnetje erbij en een mooie temperatuur van 17 graden, daarna was het vlot gedaan met de pret.

Een koufront bracht veel lagere temperaruren en zelfs in de nacht nog nachtvorst. Niet ideaal voor onze duiven al die temperatuur wisselingen. De verwarmingsplaten staat bij ons aan van 19.00 uur tot smorgens 9.00 uur.

Maar op de vrijdagmorgen heb ik de platen aan laten staan want het was koud en regenachtig buiten. Ook van het duivinnenhok de vaste deur dicht laten zitten en niet de hordeur van windbreekgaas gebruikt. Hierdoor wordt er meer warmte vast gehouden in hun afdeling.

Nu om 12.32 van de vrijdagmiddag is de temperatuur in het duivinnenhok 18,9 graden. (Hok 3) In hok 1 zitten de doffers en is ook de deur dicht en is de verwarmingsplaat aan. In hok 4 zitten de jongen maar die zijn nu buiten en is de deur open en geen verwarmingsplaat aan. De buitentemperatuur is nu 12,7 graden.

We gaan eens kijken of de dichte deur met de verwarmingsplaat aan op de vrijdag overdag een positieve uitwerking heeft op de uitslag van onze duivinnen.

Op de vrijdagmorgen waren de eerste twee duivinnen die genoeg eten hadden gehad onze 19-458 en onze “Special” duivin. Beiden worden aangewezen gezet. Ik schreef al eerder dat het mij opvalt dat de eerste duivinnen die stoppen met het eten ook vaak de eersten zijn op je hok van de wedvlucht. Ik ben benieuwd of dat nu ook weer het geval zal zijn.

We hebben al onze 36 duivinnen weer mee gedaan. Thuis blijven zitten is geen optie om ervoor te zorgen dat ze niet eitjes gaan leggen.

In de vereniging werden er door 17 liefhebbers 468 duiven ingezet. In de CC zijn er door 133 liefhebbers 3.200 duiven ingezet.

John Vasterink zal vandaag wellicht 1 en 2 spelen van de CC. Hij zit met 2 duiven op 11.15 uur. Vanavond weten wij meer maar dat John zijn duiven in vorm heeft is een feit.

Onze eerste duif melde zich op 11.20 uur. Helaas bleef onze tweede duif die vlak na onze eerste arriveerde minuten lang rond vliegen. Ze zag iets in de lucht wat wij niet zagen. We hebben haar nog wel als tweede kunnen klokken.

Onderstaand de aankomsten van onze duiven.

De 22-957 was maandag middag 12.15 uur weer present.

We hebben nu de 19 melding in de CC en er staan 6 duiven van ons bij de eerste 100. Ik hoop in de uitslag ergens tussen de plekken 30 tot en met 40 te staan.

Bovenstaand de klasseringen van onze duiven in de vereniging. Een zesde plek valt mij reuze mee na eerder de geklokte tijden van John Vasterink gehoord te hebben.

De klasseringen in de CC uitslag.

Op de vereniging kreeg ik de vraag gesteld of ik tevreden was. Tja dat is lastig te beantwoorden. Vorig jaar zaten we 11 in de vereniging en 36 in de CC uitslag met onze eerste duif. Nu dus 6 in de vereniging en 27 in de CC uitslag. Dat is een mooie verbetering. Maar ik wil graag minimaal 50% prijs vliegen, dat halen we nu net niet. Onze tweede duif was ook nog een mooie vroege duif geweest maar helaas wilde ze niet landen. De 7 en 9 duif waren onze aangewezen, die had ik veel eerder verwacht. Onze jaarlingen lieten ons compleet in de steek. Het alleen spelen van de jonge duiven op de natour is niet voldoende om ze nu al mooi op tijd te kunnen draaien. Ze hebben niet voldoende ervaring. Ze zullen verder in het seizoen hun prijzen moeten pakken. De vorm is er gewoon nog niet, daar zullen we geduldig op moeten wachten. Wel waren er in 40 minuten 31 duiven terug van de 36 duiven die mee waren. Tot zover tevreden, ik wil graag meer maar het zit er voor nu nog niet in. Maar dat gaat beslist nog komen.

Vandaag hebben de jaarling duivinnen veel langer bij hun doffers mogen verblijven dan onze ervaren duivinnen. Dat ga ik donderdag herhalen. Wellicht krijgen de jaarlingen hierdoor wat meer drang naar het hok en hun doffers.


Vlucht: Tongeren (Noord)
Datum: 29-04-2023
Los: –:–
Opmerkingen: Goedemorgen sportvrienden,
Op de losplaatsen en op de vlieglijn is het grijs. De verwachting is dat de omstandigheden verbeteren en aan het begin van de middag goed genoeg zullen zijn. We wachten de ontwikkelingen af. Rond 10 uur een update.

10.30 De verwachting is dat het tussen 13-14 uur goed genoeg is.

Het weer op de losplaats lijkt te verbeteren. Nader bericht rond 14 uur.
14 uur: Verbetering zetten (nog) niet genoeg door
Uitgesteld naar morgen

Opmerkingen: Goedemorgen Allen, vandaag veel betere omstandigheden dan gisteren, In Nederland op dit moment nog wat grondmist maar dat is met een uur ook verdwenen. Lossingen zijn mogelijk ergens tussen half 9 en 9.

Wilt u de lossing zien, kijk dan op de onderstaande link.

https://www.facebook.com/100082949271558/posts/206587272116247/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v