01-05-2023 Blikvangers 1. (29/30 April)

Ik begin met afdeling 8. Afdeling 8 is opgedeeld in 4 vlieggebieden. Drie daarvan zaten in Bierges en het ander vlieggebied in Tongeren met hun duiven.

Op de zaterdag stonden de geplande lostijden van Bierges op de NPO lossingsberichten site. Maar bij de eerste lossing ging het beslist niet naar wens. Zie het onderstaande bericht.

Afd 8
Door het slechte vertrek van de duiven van Noord-West zijn de lostijden van Zuid-West en Zuid-Oost ingetrokken. Omstreeks 14.00 uur nader bericht.
Update 13.30 uur:
Het zit niet mee vandaag door een ontsnapping is het konvooi van Zuid-Oost gelost om 13.20 uur. Zuid-West en Noord-Oost moeten nog wachten nader bericht 14.00 uur.

Uiteindelijk zou Zuid-West en Noord-Oost pas op de zondag gelost worden.

Niet fijn voor de betroffen liefhebbers die op hun duiven moesten wachten met de gedachte of het wel goed zou gaan. Gelukkig viel het achteraf nog reuze mee. De duiven die op de zaterdag hun thuishok niet bereikt hadden, konden dat alsnog op de zondag met prachtig weer gaan doen.

Het is vooral Lotte Eijerkamp die opvalt met 12 duiven bij de eerste 69 van 5.357 duiven. De Eijerkampen vliegen met opvallend veel jaarling duiven. Van de andere vlieggebieden waren de uitslagen niet compleet (zaterdagvliegers) of waren er geen echte “Blikvangers” Helaas kan ik niet zien wie de grootmeesters zijn als er is uitgerekend door Compuclub en de uitslag nog niet in Pdf op hun site staat.

De afdeling 9 bestaat uit Noord en Zuid. Nu nog beiden naar een andere losplaats maar het aanstaande weekend naar 1 losplaats.

In Noord waren de eerste 2 plekken voor John Vasterink van 16.546 duiven. Toen ik zijn app kreeg met de tijd van zijn eerste 2 duiven wist ik meteen dat het vroege duiven moesten zijn. John heeft echt vorm op zijn duiven. 37 mee en 32 op tijd en hij kreeg ze enorm hard. In de vereniging zaten 27 duiven van hem in de eerste helft van de uitslag.

John Vasterink. Proficiat John met deze prachtige prestatie. TOP

De “Grootmeester” van Noord is M. Weustman uit Haaksbergen. Van de 10 duiven staat er 9 op de uitslag. Al zijn 9 duiven ruim in de eerste helft van de uitslag.

In Zuid 2 opvallende liefhebbers, beiden combinaties. Te weten Falckenborg-Nijhof en Eijerkamp-Paalman. Het zal beslist niet de laatste keer zijn dat ik deze namen ga noemen.

Bovenstaand de eerste 10 “Grootmeesters” van Zuid.

Afdeling 10 wordt helemaal opgerolt door de gebroeders A & B Leideman. Zeer knap, iedereen spreekt er over. Ze hadden er 154 mee. In hun vereniging hadden ze 39 duiven bij de eerste 45 en zat er maar 1 andere liefhebber bij met 6 duiven er tussen.

Maar ik was zeer benieuwd hoeveel liefhebbers er beter hebben gepresteerd dan de gebroeders in het “Grootmeesters” overzicht.

Kijk, er zijn maar liefst 13 liefhebbers die beter presteerden met hun duiven dan de gebroeders Leideman. Kijkende naar pagina 1 van de uitslag in afdeling 11 dan zou je dat beslist niet verwachten. Nu maar eens kijken of PIPA ook deze 13 liefhebbers gaan benaderen. Leuk dit.

G. Huizing uit Valthermond had maar 9 duiven mee. 8 daarvan wisten zich in de eerste helft van de uitslag te plaatsen. Zeer knap.

Voor een topduif in afdeling 11 moest je wonen in Harkema of Drogeham. Vereniging 0205 is sterk aanwezig. F.M. van der Meer pakt er 4 bij de eerste 17 van 18.442 duiven. Zijn 4 duiven vliegen allen 1 op 1000 prijs.

Helaas kan ik niet zien wie de “Grootmeester” is geworden. Ook niet op de Pdf uitslag. Compuclub heeft al uitgerekend. Maar via zijn blog wel gelezen dat Henk Douma die titel te pakken heeft. Het bijhuis van Eijerkamp kunnen we het wel noemen. Henk Douma had in 2022 een SUPER jaar en ook in 2023 is hij weer SUPER begonnen. Lees zijn blog en je weet wat hij er voor over heeft.

1e Grootmeester Samenspel E1.

1e Grootmeester Rayon Frisia Oost.

1e Grootmeester District III afdeling Friesland ’96

1e Grootmeester Afdeling Friesland ’96