29-05-2023 Blikvangers (1) 27/5

Wederom prachtige vluchten in het weekend van 27 Mei. Blauwe luchten met enkele witte wolkjes en een noordoosten wind en mooie vroege lossingen.

Arnold Paalman wint de eerste eendaagse fondvlucht van de afdeling 9. Je kon het al aan zien komen, elke week prachtige series met kopduiven. Maar Arnold Paalman won meer …………..

De grootmeesters met J.H.P. Kienhuis aan de top. Veel liefhebbers wonende aan de westkant van de afdeling.

Ook de vitesse vlucht werd gewonnen door Arnold Paalman, nu een eerste en tweede plek. Hij beleeft echt een top weekend met 2 afdelingsoverwinningen. Zijn werkgever zal er maar wat blij mee zijn. Kamp/Kippers op plek 3 en deze combinatie zet een geweldige serie neer. In Noord spelen ze 1, 3, 9 en 11 en dan komt de trein duiven pas echt op gang. Proficiat heten met deze knappe prestaties.

Grootmeester is geworden J.E.D. Karsten uit Wierden op een grote afstand. Ook hier weer veel de westkant van de afdeling. Ik mis heel de Achterhoek, de korte afstanden en een groot deel langs de grens met Duitsland.

Kijk daar is hij al, Gerard Koopman met maar liefst 7 duiven bij de eerste 17. Hij had er in werkelijkheid ook 150 mee en 58 op de vitesse vlucht. Als u zich afvraagd waar de gebroeders Leideman staan, die staan op plek 31 met 24 prijsduiven van 42 duiven die ze mee hebben. Gerard Koopman heeft 9 duiven voor hun eerste duif zitten. Het is maar welk systeem je volgt.

De grootmeester van afdeling 10 is H.T. Deuring.

Er staat wederom geen maat op de duiven van de gebroeders Leideman. 15 duiven bij de eerste 18 draaien in afdelingsverband zou eigenlijk niet mogelijk moeten zijn maar de gebroeders laten zien dat het wel kan en dat in welgeteld 70 seconden tijd.

Bij de grootmeesters staan de gebroeders Leideman op plek 45. Dus 44 liefhebbers hebben er beter gepresteerd met hun duiven dan de gebroeders Leideman. Ongelofelijk eigenlijk als je de eerste pagina ziet van de uitslag. Arie Aarsen uit Meppel is de grootmeester met een geweldig punten totaal.

De overwinning van de eendaagse fondvlucht gaat naar Urk en wel naar de gebroeders De Vries. Vier liefhebbers met elk 2 duiven bij de eerste 14 duiven van de uitslag.

De eerste 19 grootmeesters met B. De Roos als grote winnaar.

De verenigingen 0413 en 0218 zijn dik vertegenwoordigd in de afdelingsuitslag met als overwinnaar A. Doornewaard uit Ens.

Onderstaand de grootmeesters. Wel een sterk staaltje werk als je zowel op de vitesse vlucht als op de eendaagse fondvlucht de beste Grootmeester wordt. B. de Roos uit Zwagerbosch flikt het hem.