27-05-2023 Sermaises 549 km en Charlevilles Meziere 315 km.

Op de donderdagavond hebben wij 8 duivinnen ingekorfd voor de eerste eendaagse fondvlucht van het jaar. Alle 8 duivinnen zijn vorige week mee geweest op de kortere africhtingsvlucht vanuit Tienen.

Onze Max de grote vriendin van Sabine is ook mee. Deze opname is gemaakt vorige week zaterdag toen ze net thuis was van de africhting vanuit Tienen.

In de vereniging waren er 57 duiven mee van 7 verschillende liefhebbers. In de CC zijn er door 54 liefhebbers 480 duiven mee gedaan. Vorig jaar op de eerste eendaagse fondvlucht waren er 733 duiven mee. De liefhebbers worden voorzichtig met nu voor de derde week op rij kopwind.

Het is jammer dat de oorspronkelijke vitesse vlucht vanuit Mettet is verplaatst naar een losplaats die zowat 50 kilometer verder gelegen is. Voor mij hadden ze ook in Tienen mogen lossen wat voor mij een afstand van 204 kilometer is in de plaats van nu 315 kilometer.

Aanstaande donderdag mogen we weer inkorven voor een midfond vlucht van 450 kilometer. Ook wordt er voorspeld dat de wind vanuit het noorden of noordoosten blijft waaien. Veel liefhebbers zullen hun jaarlingen dan wellicht gaan inkorven op Tienen. Mocht de wind volgende week inderdaad vanuit het noorden of noordoosten gaan waaien dat kies ik weer 10 duiven uit voor de midfondvlucht en gaat de rest weer mee naar Tienen.

Op de vrijdagavond hebben we 26 duivinnen ingekorfd voor de vitesse vlucht vanuit Charlevilles Meziere. In de vereniging waren er 247 duiven mee die ingezet zijn door 15 liefhebbers. In de CC zijn er door 118 liefhebbers 1.670 duiven mee gedaan.

We hebben nog 1 duivin in huis zitten en dat is de duivin die de vorige week gewond weer kwam van Tienen. Ze hersteld prima en kan wellicht de volgende week weer mee naar Tienen.

Sermaises is om 7.30 uur gelost. Klik hierop voor een film van de lossing.

Charlevilles is om 8.30 uur gelost. Wat aan de late kant maar dat zal vast met de temperatuur te maken hebben op de losplaats.

De vlucht vanuit Charlevilles ging bij ons redelijk goed. Niet al te vroeg maar wel de getekende duiven voorop en 13 prijsduiven in de CC uitslag van de 26 die mee waren.

De lijst met aankomsten van onze duivinnen van Charlevilles. De 1 en 3 duif zijn onze aangewezen duiven. Onze 4, 7 en 9 duif zijn jaarlingen. Daar zijn we blij mee dat die zich wat meer van voren laten zien.

Onderstaand de plekken van onze prijsduiven in de uitslagen van: Vereniging, CC en Noord.

Sermaises was een ander verhaal. Ze hadden mij op het lokaal al gevraagd waar ik tevreden mee zou zijn. Mijn antwoord was een halve uitslag. Nou dat is het net niet geworden, onze eerste duif staat op plek 101 in de CC uitslag van de 160 prijsduiven. Wel weer de eerste getekende voorop dus die brengt nog wat punten naar huis. Voor wat het waard is. Savond 6 duiven terug van de 8. Alle duivinnen op eitjes waren te laat maar zijn wel weer terug op hun hok en nestje.

De lijst met aankomsten van Sermaises. De eerste duif was onze 1 aangewezen duif. Duif 4, 5 en 6 zaten op eitjes. Twee ervan zijn niet meer op de eitjes gaan zitten en die heb ik weer verhuisd naar de duivinnen vliegploeg. Kan zijn dat ik nog wat ga verhuizen naar de jongenafdeling als ze weer gaan aanparen met een andere duivin.

Op de vitesse vlucht wint John Vasterink een 1ste plaats in de vereniging en in de CC. John van harte gefeliciteerd. Wij staan op plek 15 maar met al het geweld van John Vasterink en Gerrit Ophuis is dat geen schande. Onze duiven komen lang niet aan de prestaties die de beide heren neerzetten op de Vitesse vluchten. Je kunt wel wat later zitten als je dan de aangewezen duiven maar voorop hebt, je pakt dan nog een mooi aantal punten mee. Dat hadden we dus daar doen we het maar mee.

Van Sermaises zit in onze vereniging Hans Breukers 1 tot en met 4. In de CC uitslag begint hij op de plekken 6,7 en 8. Hans van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Hans Breukers bij het laden van de boxen.