29-06-2018 Africhting Tongeren (Veel dorst)

Vanavond 45 duiven mee gedaan naar de africhting vanuit Tongeren een afstand van 167.742 meter voor mij.

Het zijn 16 duivinnen en 29 doffers. De jaarling doffers zijn nu voor de derde keer mee naar Tongeren.

Hopelijk worden ze mooi vroeg gelost morgen want het wordt warm met een Oosten wind met windkracht 3. 

Er zitten nog 6 duivinnen thuis, de 2 laatkomers van vorig weekend en de twee gepensioneerde duivinnen met daarbij nog 2 jaarling duivinnen welke weer zijn gekomen na weken weg te zijn geweest en heb deze toen bij de jongen in gedaan zodat ze het trainen van mijn duivinnen niet kunnen verstoren.  

Tevens vanavond de broedvakken schoon gemaakt en de motivatie bakken omgedraaid zodat ze in de nest schotels kunnen kruipen. Waterbakken gevuld en morgen vroeg alleen de klep los zetten en dan lekker heel de dag duiven oppassen. De doffers hebben vanmorgen nog zeer goed gevlogen en de duivinnen gisteren avond voor het laatst. We hebben er dus best wel vertrouwen in deze week al hoe wel het bij de duivinnen nog wat beter kan in verband met de koude nachten van deze week. Hierna nog maar 1 Midfond vlucht over 14 dagen en dan zit het snelheid seizoen er met de ouden al weer op. Planning is wel om de Natour te spelen (op nest) zodat ik wat tegengas kan bieden tegen de prestaties van Arnold Paalman op de Natour in onze vereniging want dan zijn de duiven van hem altijd in bloedvorm. (komt ook door zijn systeem) Kans is wel aanwezig dat mijn planning in de war wordt gegooid door andere bezigheden maar dat zien we dan wel weer.

Kan een mooie africhting worden. Helaas heb ik niet de beschikking over mijn reserve klok zodat ze niet op training geklokt kunnen worden. De reserve klok ligt op de vereniging om daarin de jonge duiven te zetten en te chippen. Zal het dus met de hand moeten bijhouden en ze zelf moeten tellen. 

De duiven werden om 07.30 uur gelost in Tongeren, had van mij wel vroeger gemogen gezien het mooie weer en de verwachte temperaturen. De Polen losten hun duiven reeds om 05.45 uur en 06.00 uur.

Om 09.48 uur kwamen er drie duiven tegelijk over het dak van de garage gevlogen en kwamen dus redelijk van de goede kant. Daarna ging het weerkomen ondanks de oosten wind met windkracht 3 redelijk vlot. Zie onderstaand:

09.54 uur 6 duiven terug

10.00 uur 16 duiven terug

10.05 uur 24 duiven terug

10.14 uur 30 duiven terug

10.55 uur 38 duiven terug

11.20 uur 39 duiven terug

12.14 uur 40 duiven terug

12.25 uur 41 duiven terug

14.11 uur 42 duiven terug

14.43 uur 43 duiven terug

14.44 uur 44.duiven terug

Mis er nog 1 om 17.30 uur maar nadien moesten wij weg dus zie zondag morgen wel of de laatste ook weer gearriveerd is.

Al met al een mooie africhting, ben blij dat ze mee geweest zijn.

Opvallend was wel dat veel duiven dorst hadden en meteen bij mij naar de vijver gingen om water te drinken.