29-06-2024 Charleville 314 km, 8e in de CC4 en 7 bij de eerste 100.

Ik heb vrijdagavond 58 duiven mee gedaan naar Charleville. Het zijn 31 duivinnen en 27 doffers. Er zitten nog 2 duivinnen thuis die de vorige week op dag 2 thuis kwamen.

In de vereniging zijn er door 13 liefhebbers in totaal 189 duiven ingezet. In de CC4 zijn er door 99 liefhebbers 1.232 duiven ingezet.

De duiven in Charleville zijn om 8 uur gelost de duiven hadden een geweldig vertrek. Zie het filmpje.

Helaas kwamen wij er vandaag niet aan te pas met onze duiven in de afdeling, door de wind zijn de westelijke gelegen hokken in het voordeel. Mijn eerste duif kwam al uit het westen mooi hoog aan gevlogen. Daarna is het een vijftal minuten wachten op de tweede duif en dan komen de duiven zeer vlot naar huis.

Onderstaand mijn duiven in de vereniging uitslag:

De eerste plaats is voor onze voorzitter Herbert Veldhuis. Zijn duif bezet ook de eerste plaats in de CC5. Mijn eerste duif zou daar op plek 3 hebben gestaan als ik in de CC5 zou hebben gespeeld. Herbert van harte proficiat met deze prachtige overwinning in de vereniging en CC5.

Dan nu mijn duiven in de CC uitslag:

Mijn eerste duif op plek 8, het is jammer dat ik 5 minuten moest wachten op mijn tweede duif maar dan beginnen mijn duiven heel mooi te vallen. Met een goed uur waren er 50 duiven terug van de 58. Er is nog 1 duivin onderweg maar ik hoop dat ze morgen nog na komt. De laatste duivin heeft de regen op de zondagmorgen getrotseerd en was om 08.58 uur terug, ik denk dat ze last heeft gehad van een nieuwe ingroeiende pen.

Dan mijn duiven in de Noord uitslag:

Noord bestaat uit 5 verschillende CC,s. Ik sta op plek 8 dus het zou normaal zijn dat ik ongeveer op plek 40 zou moeten staan op de Noord uitslag. (5 CC’s x 8) Maar helaas gaan de westelijke CC,s er met de prijzen vandoor en gezien de ZO wind is dat ook logisch.

Dan nu mijn duiven in de afdeling 9 uitslag:

Ik had 5 getekende duiven gezet en die staan allemaal op de uitslag.

De volgende week vliegen mijn duiven al weer de laatste midfond vlucht van dit jaar.

De duiven mogen nu voor het eerst een nacht bij elkaar verblijven en samen schik maken, wellicht ook morgen nog samen in bad en daarna ga ik ze weer scheiden. Eens kijken of mijn duiven op de laatste midfondvlucht nog een mooie uitslag kunnen scoren.

Voor vandaag ben ik tevreden met de uitslag, mede gezien het feit dat ik 11 van mijn beste duiven mis. (Steenmarter 10x en 1x Max van het vlieghok gehaald) Die stonden garant voor 8 of 9 prijsduiven met elkaar.