30-04-2024 Tussenstanden en nw inlaat Jonge duiven.

In mijn nieuwe vereniging vroegen verschillende liefhebbers op welke disciplines ik goed vlieg met mijn duiven.

Dus ik heb ze verteld dat ik altijd een trage starter ben op de Vitesse vluchten maar dat mijn duiven redelijk goed komen op de Midfondvluchten. Op de Midfondvluchten kan ik in de CC4 meedoen om bij de beste 10 kampioenen te eindigen, op de Vitesse zeer zeker niet.

Maar de Natourvluchten zijn de laatste twee jaar een apart geval, dan komen mijn duiven op nest zeer goed naar huis. Afijn als u mijn blog volgt dan heeft u dat zeker mee gekregen.

Maar ik sta al behoorlijk voor lul in Beckum bij de liefhebbers want dit jaar komen mijn duiven zeer goed naar huis op de Vitesse vluchten. Je hoopt natuurlijk op een stijgende lijn maar met 87 duiven mee (54 prijsduiven) en de afgelopen week 84 mee (50 prijsduiven) verwacht je niet dat je al bij de beste 10 kampioenen staat in de tussenstanden in de CC4. Dat is echt ongekend en ik sta er zelf versteld van te kijken. Ik had wel wat progressie verwacht omdat de helft van de jaarlingen nu voor het eerst goed ingevlogen zijn, maar ze moeten het eerst nog maar eens gaan bewijzen. Schijnbaar het ik toch een paar wijzigingen doorgevoerd die een zeer gunstig effect hebben op de resultaten. (Hok, Voer en Medicatie) Wat de toekomst ons brengt dat weten we nog niet maar dit resultaat staat reeds genoteerd. Onderstaand de tussenstanden in de CC4.

Vooral de tussenstand onaangewezen is uniek met dergelijke aantallen mee. Het is in ieder geval een teken dat het in de breedte goed zit met mijn duiven. Maar ik ben bang dat ik deze plek niet vast kan houden, maar dat gaan we wel zien.

Nieuwe inlaat:

De nieuwe inlaat is op het dak gemonteerd van het ren gedeelte bij de jonge duiven. (Afdeling 4) Zie de foto’s.

Het is erg jammer dat de levertijd zo lang was, want het mooiste was geweest om de jongen meteen te leren om via de nieuwe inlaat naar binnen te gaan. Nu moet ik maar zien dat ik ze allemaal door de nieuwe inlaat naar binnen kan krijgen. Vandaag was het fc knudde en keken mijn jongen nog zeer vreemd tegen het nieuwe bouwwerk aan, laat staan dat ze al op de nieuwe klep wilden komen.

De oude duiven doen er niets op uit en bij hen was het als elke dag, niets aan de hand dus. Niet bang, niet angstig, ze trekken zich er niets van aan.

Bij het binnenhalen van de duivinnen op de maandag namiddag ontbraken er twee jaarling duivinnen uit het kleine hokje. Eén jaarling kwam ruim een uur later zeer hoog aangevlogen uit het westen, de andere duivin is pas op de dinsdagmiddag terug gekomen. Wellicht zijn ze mee getrokken met een koppel die afgericht werd. Ik doe de duivinnen uit het kleine hokje als eerste los en die zijn met zijn zessen gaan vliegen, daarna komen de andere 44 duivinnen los uit het van Zon hok. Schijnbaar hebben de twee koppels zich niet meteen bij elkaar aangesloten.

Ik zou willen afsluiten met geniet van de zon en van uw duiven.