04-05-2024 Marche 247 km. 1, 2, 3, 7, 8, 10, 11 etc in de Vereniging.

Ik heb op de vrijdagavond 49 duivinnen en 35 doffers ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Marche. Alle 84 vliegduiven zijn mee dus de hokken staan op de jongen na leeg.

In de vereniging zijn er door 15 liefhebbers 347 duiven ingezet.

De duiven stonden er mooi op, het kan nog iets beter maar ik kon met het mooie weer van woensdag en donderdag zien dat het de duiven goed deed. Ze waren nu mooi zacht in de hand alleen het borstvlees kan nog iets mooier bij een aantal duiven. Er waren nu wel een aantal duiven die te zwaar aanvoelden. Ze vlogen goed bij huis en zelfs met een temperatuur van 27 graden. Dan staat er altijd voor het hok een baadbak gevuld met water zodat ze kunnen drinken. De duiven weten dat precies, als ze gaan zitten dan gaan ze met zijn allen naar de grond voor het hok om wat te drinken.

Helaas was het op de vrijdag slecht en koud weer. We gingen van 27 graden naar nog maar 12 graden met veel regen. Donderdag avond was het nog 28 graden in de hokken, ik heb de voorkant weer dicht gelegd en op de vrijdagmorgen in verband met de temperatuur niet meer open gezet. De temperatuur was op de hokken gedaald naar 18 graden. Als ik de voorkant weer los had gedaan dan was de temperatuur nog verder gedaald.

Op de donderdagmiddag heb ik de jaarlingen en 1 oude doffer (22-313) een klein stukje weg gebracht en thuis bij hun partners gelaten. Het was buiten 27 graden en in de hokken een 31 graden, zodoende maar een klein stukje weg gebracht. (5 km) Ik kon zelf lekker in de schaduw van een boom zitten en heb de 34 duiven om de minuut los gelaten. Bij thuiskomst stonden er 32 op de klok en de twee laatkomers zijn later gekomen. Nog wel daarna alle doffers los gehad en daarna alle duivinnen. De duivinnen hadden er zoveel zin in dat ik die met moeite en na lang wachten pas binnen kon krijgen. Ze gingen telkens zeer hoog vliegen en wilden niet gaan zitten. Ik heb het maar rustig afgewacht en af en toe geroepen of ze niet wilden gaan zitten.

We gaan zaterdag wel zien of het wat gaat opleveren.

In de CC4 zijn er door 132 liefhebbers 3483 duiven ingezet.

Ik hoop zaterdag, dat de duiven tussen 8 en 9 uur gelost kunnen worden. Met een verwachte zuiden of zuidoosten wind zal de snelheid van de duiven weer mooi hoog worden.

Opmerkingen: 7.00 uur. We verwachten te kunnen lossen rond 8 uur. We moeten nog afstemmen met o.a. afdeling 3 in Dizy

Marche 7:15
We zijn met 6 containers om 3:30 gearriveerd op de losplaats er is hier veel water gevallen maar we staan allemaal op de plek.
Het weer is hier goed hoge bewolking met veel blauwe plekken.
De richttijd van lossing is 8:15 als er niets veranderd.

Het vertrek was helaas matig.

De duiven kwamen mooi met maar liefst twee gelapte duiven voorop. De eerste is een natour jong van vorig jaar. De tweede is een doffer van John Vasterink met een geweldige afstamming maar ik had hem nog nooit mooi op tijd gehad. Toevallig bij het inkorven in Beckum nog benoemd.

In de CC4 staan mijn meldingen op de volgende plekken: 10, 23, 37, 73, 77, 88, 89, 112, 124, 125, 126, 127 etc.

Mijn tweede duif heeft wel een zeer dikke 1 minuut rond gevlogen, gelukkig had ik er al 1 daarvoor geklokt. Dat maakt het minder erg dan dat het je eerste duif zou zijn.

Om 20 uur is er nog 1 duif onderweg.

Onderstaand de plekken van mijn duiven in de vereniging.

Dan nu mijn duiven in de CC uitslag.

Zoals u onderstaand kunt zien aan mijn aantal prijsduiven, was de wind niet in ons voordeel en gaat vooral de westkant met de prijzen aan de haal. Daarom heb ik maar 30 prijsduiven in de uitslag staan van Noord.

In de afdelingsuitslag staan 44 duiven van mij op de uitslag.

We gaan de duiven weer klaar maken voor de eerste midfond vlucht vanuit Dizy le Gros (349 km) met het inkorven op de vrijdag avond. Voor nu wordt er voor de zaterdag en zondag van de volgende week een noorden (kracht 2) of noordoosten wind (kracht 2) verwacht. Mocht dat zo blijven dan kunnen onze duiven aan de bak en zal er gewerkt moeten worden.