07-03-2018 Grote schoonmaak duivinnen hok

Het duivinnen hok bevindt zich achter het tuin hok. Met een doorgang, luik kunnen de duivinnen van het tuin hok naar de duivinnen hok en omgekeerd. Alle duivinnen zitten op V zitschapjes welke gemonteerd zitten op de achterwand van het tuin hok. Het is een simpel hokje met een stuk gaas aan de lange zijde en een plat dak maar deels van glas. Het is mijn beste vlieghok alleen heeft het koude weer invloed op de prestaties. Dus hoe warmer het wordt hoe meer vorm de duivinnen krijgen.

Ze zitten ook hier op metalen roosters en nu onder de roosters alle droge mest verwijderd. Hier geen houten vloer maar gewoon op het zand/grond.

Wellicht dat de foto’s een betere inkijk geven hoe het hok eruit ziet, het is een meter op 4 lang maar loopt een beetje spits weg. Het deur front zal een 1,50 cm zijn in totaal terwijl de overzijde nog geen meter zal zijn. We hebben hem zo gebouwd in het verlengde van de sloot die er vroeger achter langs liep. Later een buis in gelegd en de rest opgevuld met grond.

In ieder geval kan het nu weer een jaartje mee. Ik maak dagelijks het hok schoon als ik de duivinnen door het luik los laat en dat is al met al nog geen 5 minuten werk.