08-04-2018 Ardap

Vanmorgen het duivinnen hok behandeld met Ardap. Dit is een geweldig middel tegen de luis en alles wat vliegt in een hok behalve de postduif zelf. Kon mooi omdat de duivinnen nog bij de doffers zitten en het duivinnen hok leeg en schoongemaakt was. Wel even het water en voer verwijderen.

Nu dus het hok behandeld en niet de duif zelf. Heb vaak ook de duiven zelf behandeld en ook een dag voor de vlucht of op de dag van inkorving en de duiven ondervinden er helemaal geen last van. Ook aan de prestaties kun je het niet negatief merken, wel in de positieve zin dat als ze luis hebben daarna de luis weg is en de prestaties omhoog gaan.

Het middel is niet meer te koop in Nederland want is dacht ik verboden, echter in Duitsland is het nog vrij te koop. Ik heb in 2017 op de voorjaarsbeurs nog 5 bussen gekocht zodat ik mooi een paar jaar vooruit kan. De bussen zijn houdbaar tot het jaar 2021.

Al met al een geweldig middel met een zeer goede werking en geen nadelige gevolgen. Binnenkort ook nog alle weduwnaarshokken en het jonge duiven hok.

Bijgaand foto’s van Ardap