21-08-2019 Africhting Bentelo 8km (3)

Nadat we terug waren van onze rit naar Lochem en Tolkamer, hebben we nog de jongen van de tweede ronde in de mandjes gezet voor hun derde trainingsvlucht.

We hebben alle 31 jongen gepakt en ook 1 voor 1 losgelaten in het buitengebied van Bentelo maar wel redelijk snel achter elkaar zodat ze in groepjes naar huis konden vliegen. Uitgerekend dat het exact 7.85 km is door de lucht.

We waren niet zo vroeg meer want de eerste aankomst staat om 17.20 uur op de klok. Bij thuiskomst waren er nog maar 12 terug en net bij het opmaken van deze tekst komt om 20.52 uur nummer 28 binnen zodat er morgen nog drie moeten komen. Opvallend dat er veel duiven alleen kwamen ondanks het feit dat ze zich in de lucht groepeerden.

Al met al een drukke maar mooie duivendag gehad en alle 70 jongen hebben een mooie africhting gehad. Morgen moeten er nog in totaal een achttal nakomen maar daar hebben we gezien hun vorm alle vertrouwen in.

Dit weekend zullen we geen jongen korven want er zit Oost in de wind en de temperatuur zal zaterdag oplopen naar een 29 graden en zondag naar 31 graden. Wie zijn jongen lief heeft laat ze thuis.