21-08-2019 Africhting Tolkamer 65km (7)

Nadat ik samen met mijn vrouw gisteren avond reeds 25 oude duiven (enkele kwekers maar de meesten ex vliegduiven uit Neede) in de mand hadden gepakt, heb ik vanmorgen samen met Sabine de 39 jongen van de eerste ronde in de mandjes gezet voor hun zevende africhtingsvlucht.

Om goed 10 uur vertrokken naar Lochem waar we de oude duiven hebben afgeleverd. Vanmorgen vroeg was de lucht mooi helder blauw en toen wij in Lochem kwamen waren ook de eerste mooie witte wolken zichtbaar. Toen samen met Sabine besloten om door te rijden naar Tolkamer om de jongen daar 1 voor 1 te gaan lossen.

We waren om 11.50 uur in Tolkamer daar waar de Rijn ons land binnen komt en er altijd veel te zien is. Om 12 uur zijn we begonnen met het los laten van de jongen en wel elke minuut 1 duif. Omdat we dan op de dijk staan aan het water, kunnen we de duiven een eind volgen in de lucht. We hebben in ieder geval genoten van het los laten van de jongen.

Nadat we wat te eten en drinken hadden gekocht in de winkel op de boot aan de kade en deze rustig op een bankje met tafel hebben versnapert, zijn we rustig binnen door weer naar huis gereden.

Bij thuiskomst om 15 uur stonden er 30 op de klok maar meteen bij thuiskomst zagen we nog twee duiven vallen. Opvallend is dat de eerste duif op de klok de duif is die niet mee kon naar de klokvlucht Tilburg omdat ze toen nog niet terug was van de africhting vanuit Doetinchem waar ze een dag of 5 over heeft gedaan. Smiddags is er nog 1 duif bij gekomen en om 20.28 uur nog 1 zodat er nu 34 terug zijn van de 39. Best gek dat er 5 verstek laten gaan terwijl ze al in Tilburg hebben gezeten, maar heb er alle vertrouwen in dat ze morgen wel na komen.

Onderstaand een aantal prachtige foto,s welke Sabine heeft gemaakt.

Het lijkt net of deze duif de hele prullebak mee neemt.
Het prachtige uitzicht over de Rijn, de kade en Tolkamer.