01-07-2023 Chalons en Champagne 405 km. 3, 5, 8 en 9 in de Ver. 8 in de CC.

Op de donderdagavond hebben we 33 duivinnen ingezet voor de wedvlucht vanuit Chalons en Champagne. We hebben nog 2 duivinnen thuis zitten, onze “Special” en de 20-505 die de vorige week als laatste na het klokkenafslaan thuis kwam. Ze kwam vaak alleen terug van het koppel duivinnen als die aan het trainen waren.

De duivinnen waren weer lekker zacht in de hand en ik heb ze de donderdag zeer goed verwend met voer. Ze zijn drie keer gevoerd en veel duivinnen gingen dan ook met een halve krop voer de mand in. De kans is behoorlijk groot dat er zaterdag niet gelost kan worden in verband met regen. Ik hoop het zelf niet maar anders wordt het een zondagvlucht.

Onze duivinnen zijn op hun best met donker weer, dus zwaar bewolkt. Het zal wel niet gebeuren maar bij een zuidwesten tot zuiden wind met windkracht 3, zit er trek in de lucht, ook al zijn er dan minder blauwe plekken te zien, kan een postduif daar goed mee overweg. De training van onze duivinnen was de afgelopen week goed te noemen.

Onze vroege jongen (47 + 1 jaarling) op de vrijdagmorgen in de mandjes gezet na het schoonmaken van de hokken. Ik heb ze vlot 1 voor 1 losgelaten in Hengevelde. (10 kilometer) Ongeveer elke 30 seconden 1 duif. Bij thuiskomst 1 duif in het hok (de jaarling) en er zat een koppel op het dak van het huis. Daar zie ik ze liever niet zitten maar ze voelen zich daar op het moment veiliger dan op het dak van ons zwembad. Wellicht heeft het te maken met de geweldige grote bouwkranen die vlak bij ons achter het huis staan waar een stuk of 26 nieuwe woningen gebouwd worden. De jongen op het dak binnengeroepen en de klok gaf aan 30 stuks en nog 6 op het dak van het huis die bleven zitten. Daarna vielen er vlot 5 duiven bij, afijn om 12 uur was alles weer thuis. De volgende africhting zal weer een stuk verder zijn in afstand.

Hier zitten de duiven nog rechts op het dak van het zwembad, maar onze vroege jongen doen dat niet meer.

Ze zijn vloerplaten aan het leggen en alle andere bouwmaterialen op de werkplekken aan het zetten. Mooi om te zien, ik loop er elke dag een aantal rondjes omheen met het uitlaten van onze oppashond Spike. De kraan beweegt dus behoorlijk in het rond.

Op de vrijdagmorgen zijn de duiven in Ruffec (845 km) gelost om 7.15 uur en de duiven uit Agen (1.008 km) om 8.15 uur. Vooral veel duiven vanuit Agen zullen op de zaterdagmorgen arriveren. Mochten de duiven 70 kilometer per uur vliegen dan dienen de duiven vanuit Agen 14 uur en langer te vliegen om hun thuishok te bereiken. Tel bij de 8.15 uur maar 14 uur erbij dan zit je al op 22.15 uur. Maar wellicht kunnen de duiven een wat hogere snelheid halen, onderweg hebben ze NW, W en ZW boven Nederland. In ieder geval liggen we aan de oostkant gunstig om een vroege duif te pakken met die wind. Ik ben benieuwd. Jellema pakt zijn eerste duif om 21.46 uur en pakt een geweldige serie vroege duiven. Hij zou er dezelfde avond/nacht nog 17 duiven meer klokken. Wat dacht u van de volgende tijden van aankomsten: 21.46 / 21.47 / 21.50 / 21.52 / 21.54 / 22.02 / 22.08 / 22.10 / 22.21 / 22.22 / 22.31 / 22.31 / 22.32 / 22.39 / 22.44 / 22.47 / 22.48 en 23.10 uur. Jellema pakt bij de jaarlingen de 3, 4, 5, 7 en 9 plaats Nationaal. Ook opvallend dat veel meldingensites van Agen het wederom niet aankonden, net zo als vorig jaar.

M26 Chalons en Champagne
Er komen vandaag waarschijnlijk geen omstandigheden om te lossen. Frontale storingen trekken van west naar oost over het vlieggebied. Er zijn perioden met (mot)regen en lage bewolking tot onder de 200 meter.
Uitgesteld naar morgen, er zijn geen mogelijkheden om te lossen.

De duiven zijn gelost om 08:45 uur met een WZW wind, het vertrek was prima.
Allen succes.

De duiven kwamen heel mooi en ook vroeg in de afdeling, met dank aan de goede wind. Onderstaand de lijst met aankomsten van onze duiven.

De twee oude duivinnen waren na het klokafslaan terug. De 22-693 kwam op de maandagmorgen al vroeg terug maar ze is helaas nu voor de tweede keer gewond terug gekomen.

We kunnen bij ons mooi zien welke snelheid de duiven halen op de voorhand. Volgens de eerste meldingen zouden we op 13.13 uur een duif moeten klokken op voor de eerste melding te komen in onze afdeling. Maar daarna kwam er nog een snellere melding van de combinatie Falckenborg/Nijhof. Als we daar voor wilden klokken dan moest er een duif komen op uiterlijk 13.07 uur. Maar hoe we ook keken er was geen duif te zien. Op 13.11 uur zien we het eerste koppeltje van drie duiven zeer hoog overgaan, meteen zie ik dat er een duif aan het vallen is richting Buist. Niet lang daarna krijgen wij van de verkeerde kant onze eerste duif op 13.12 uur. Het verloop is goed en we beginnen met een eerste en tweede melding in de CC op de meldsite. Maar niet voor lang want dan komt er een duif van de gebroeders van Langen op te staan die hoogstwaarschijnlijk de wedvlucht gaan winnen in onze afdeling. Super heren en alvast van harte proficiat. Het verloop van onze andere duiven is prima.

Onderstaand de klasseringen van onze duiven in de vereniging. De eerste plaats in de vereniging is voor John Vasterink. John van harte proficiat.

Dan nu de klasseringen van onze duiven in de CC uitslag.

De uitslagen van Noord en de afdelingsuitslag zal nog even op zich laten wachten omdat de verenigingen die niet klokken op de zondag pas op de maandag de bestanden zullen aanleveren.

We hebben zowel in Noord als in de Afdelings uitslag 20 van onze duiven in de prijzen zitten. Das mooi meegenomen maar we gaan weer ons best doen om onze duivinnen zo perfect mogelijk weer aan de start te brengen voor hun volgende vlucht zaterdag vanuit Arlon. (295 km)