02-09-2023 Bierges 227 km. 1, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 etc in de Vereniging. 5, 13, 17 en 18 in de CC4.

Op donderdag zijn de jongen afgericht naar Ruurlo en 1 voor 1 losgelaten.

Bij thuiskomst stonden er 20 duiven op de klok en zaten er 13 in het hok. Maar er vloog een groot koppel duiven buiten dus velen waren nog niet op de antenne geweest. Ik heb ze binnengeroepen en toen gaf de klok 41 jonge duiven aan van de 44 die er mee zijn.

Onderstaand hun aankomsttijden en vliegtijden.

Hopelijk gaat de africhting ervoor zorgen dat de jongen van Bierges goed naar huis komen.

We hebben al onze vliegduiven wederom in de mandjes gepakt. Het zijn er in totaal 102 stuks:

  • 28 oude duivinnen. (Op jongen 5/6 dagen oud)
  • 30 oude doffers. (Waarvan 2 losse doffers bij de jongen in zitten)
  • 24 vroege jongen.
  • 20 late jongen.

In de vereniging zijn er 328 duiven mee die van 13 liefhebbers zijn. In de CC4 zijn er door 104 liefhebbers 2.190 duiven mee gedaan.

Vlucht: Bierges
Datum: Zaterdag 2 september 2023
Los: -:- uur.
Opmerkingen: Richttijd 13 uur. Situatie onderweg verbetert langzaam. Duurt wat langer dan verwacht. Update rond 12 uur. Op de losplaats is het goed. Op de vlieglijn slechte zichten en lage bewolking.

Het wordt een lastig vluchtje voor onze jonge duiven. Een middaglossing met jonge duiven is altijd moeilijk. Ik hoop dat het meevalt maar voor nu zeg ik dat ik blij mag zijn als er vanavond 33 jongen terug zijn van de 44.

De duiven zijn om 13 uur gelost.

Wat een rot vlucht en helaas is mijn voorspelling dat het een lastige vlucht voor de jongen zou worden uitgekomen. We hebben 31 jongen thuis van de 44 jonge duiven

Arnold kreeg zijn jaarling duiven SUPER en wij zouden voor 16.02 uur moeten klokken om hem voor te kunnen zitten. Helaas veel vroege duiven aan de Westkant dus voor ons was er weinig te halen dit keer. De eerste duif een doffer meld zich op 16.11 uur en het is de eerste duif in de vereniging en hij staat op de 5de plek in de CC4. Onze eerste en tweede duif zijn 2 duiven die ik van Sabine heb gekregen voor mijn verjaardag en komen alle twee rechtstreeks van Hennie Klein Nijenhuis. Het zijn goede nestduiven die beslist met broeierig warm weer van voren kunnen vliegen.

Maar wat ik vandaag mee maakte, dat heb ik in Hengelo nog niet eerder gezien. Tijdens het oppassen hadden we vandaag behoorlijk last van de roofvogels waardoor meerdere duiven langer bleven vliegen. Het gekke is dat er tot 2x toe een duif viel maar landde op de platte daken bij ons in de buurt. Mijn duiven zitten daar nooit dus je verwacht dat het vreemde duiven zijn maar ik bleef ze in de gaten houden en het waren twee van onze duivinnen, een jaarling en een tweejarige duivin. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt in Hengelo. Dorst, dorst dat ze hadden. Die hebben geen druppel water gedronken in de container. Wel gek want die duivinnen zijn heel het jaar mee geweest en moeten dus ondertussen wel weten waar ze water moeten drinken in de container. Toen dit gebeurde wist ik zeker dat het met de jongen fout zou aflopen.

We missen nog 20 duiven van de 102 duiven die mee waren. Het zijn:

  • 7 oude doffers (van de 30) waaronder de 2 losse doffers die bij de jongen inzitten.
  • 2 vroege jongen van de 24, kun je zien dat die al veer ervaring hebben opgedaan.
  • 11 late jongen van de 20. Dat is veel te veel maar het zijn ook de duiven met de minste ervaring. Hopelijk komen er morgen nog een hoop terug.

Onderstaand de verenigingsuitslag, wel weer één om in te lijsten.

Dan nu onze duiven in de CC4 uitslag.

Onderstaand onze duiven in de uitslag van Noord.

Dan nu onze duiven in de afdelingsuitslag.

Eigenlijk belachelijk dat het concour zowat een uur open staat van deze kleine afstand. Het zegt wat over de zwaarte van de vlucht. Er waren dan ook nog veel duiven niet terug gekeerd op de hokken, hopelijk komen er nog veel na en gaan ze morgen niet al teveel last krijgen van de verwachte mist.

Ik wordt in ieder geval behoorlijk druk om de duiven weer gereed te maken voor de volgende vlucht.