03-04-2021 Kalkar 63km. Mooie vroege duif.

Ik heb alle vliegduiven mee gedaan voor de trainingsvlucht vanuit Kalkar. In totaal een 66 duiven bestaande uit 43 duivinnen en 23 doffers. Er zit nog 1 vliegdoffer thuis maar dat is de gewonde doffer die eerst nog moet herstellen.

Aangekomen bij het verenigingsgebouw kreeg ik eerst de plek aangewezen waar ik de mandjes met duiven neer mocht zetten. Ze waren op twee plekken aan het inkorven vandaar de aanwijzingen. In verband met de corona maatregelen zijn de ophaaltijden van de duiven zodanig aangepast dat elke duiven liefhebber weer voor 22 uur weer thuis kan zijn. Ook kreeg elke liefhebber een volle doos met eieren met daarbij de paaswens. Hartelijk dank daarvoor dat wordt zeer gewaardeerd.

Het wordt morgen leuk want de A ploeg duivinnen krijgen morgen voor het eerst hun vaste partner weer te zien, deze zit opgesloten in de achterste helft van hun broedvak op de duivinnen te wachten. Bij het plaatsen van de doffers op hun broedvak begonnen ze al massaal hun duivin te roepen. Hoe gaat dat, nu ongeveer zo, mmm mmm mmm mmm mmm mmm. Ook krijgen de doffers die mee zijn nu voor het eerst te zien dat er reeds een doffer in hun broedvak zit. Ze gaan er vast niet minder hard door vliegen. Het motivatie spel is begonnen.

De duiven werden om 11.30 uur gelost in Kalkar. De zon kwam steeds meer te voorschijn. Volgens de gebroeders van Langen zou ik een duif moeten klokken om 12.20 uur, gezien de kopwind had ik zelf gedacht dat het iets later zou worden. Jan was ook mooi op tijd om de duiven op te passen en hij had een geweldig uitzicht op het platte dak of boven aan de trap.

Jan op de uitkijk.

Maar de eerste duif melde zich reeds op 12.18 uur en had haast om binnen te komen.

12.18.11 is een snelheid van 1314 meter per minuut. Goed voor een 10e tijd van 4383 duiven op compuclub.

Daarna komen de duiven vrij traag en het wachten op de tweede duif duurde mij veel te lang. Achteraf heb ik een mooie vroege duif, heb van John Vasterink gehoord dat hij ook met een duif op 12.18 uur zit. Gezien zijn grotere afstand, zit hij mij dan voor. Ook Frans Strikker zat op 12.18 uur maar heeft een kleinere afstand dan John Vasterink. Mijn 1ste duif kwam reeds van de verkeerde kant maar zal beslist niet veel omgevlogen hebben. Nu ik dit schrijf om 17.00 uur moeten er nog 4 duiven komen van de 66. Het was een mooi en leerzaam vluchtje voor de jaarlingen maar van mij hadden de aankomsten wel wat vlotter gemogen.

Onderstaand de lijst van aankomsten van mijn eerste 42 duiven.

De eerste twee duiven komen uit hetzelfde koppel.

Volgende week gaan de duiven naar Beek en Donk wat voor mijn duiven een afstand is van 111 kilometer. We gaan ons best doen om ze er weer klaar voor te maken.

Verder wensen wij U prettige paasdagen toe.