05-06-2023 Blikvangers 1. (3 Juni)

Op 3 Juni wederom prachtige vluchten met een Noorden tot Noordoosten wind. Voor de duiven beslist pittige vluchten en de hokken die de duiven in vorm hebben, zien we bijna wekelijks terug in de kop van de uitslagen.

Maar de aanval op de Grootmeesters kampioenschappen is geopend door niemand minder dan AS. Lees mijn onderstaande blog en u bent weer op de hoogte.

We beginnen weer met afdeling 9.

De derde vlucht op rij wordt gewonnen in onze afdeling door Arnold Paalman met overmacht. Ik zag een mooi filmpje van de aankomst van zijn eerste duif, eens kijken of ik die kan plaatsen.

Gelukt, nu kunt u meegenieten met zijn eerste aankomst, wel goed opletten want de duif heeft grote haast. Arnold van harte proficiat en Frans Strikker bedankt voor het filmpje.

De grootmeester is Justin Bartelink uit Borne. Hij pakt een geweldige mooie serie en heeft 18 prijsduiven van de 20 gezette duiven. Veel vroege duiven, 12 duiven bij de eerste 30% van de uitslag. Allemaal duiven van 2021 en 2022 dus dat geeft veel vertrouwen op de komende vluchten en voor de aankomende jaren.

Nu de afdeling 10.

Kijk de gebroeders Leideman nog steeds heel goed en ze pakken nu meer prijsduiven dus een hoger prijspercentage dan de voorgaande vluchten. Je zult zien dat ze nu bij de grootmeester klassering gaan meedoen bij de eerste 10.

Combinatie Ottens de eerste grootmeester, ze hadden 17 duiven mee en pakken 16 prijsduiven. Gemiddeld bij de eerste 25% van de uitslag. Kijk eens wie er plek 3 staan?

Nu de afdeling 11.

Wederom de eerste 2 duiven in Urk. De nummer 1 heet dan ook nog eens van Urk. Wel zeer knap met 4 duiven mee en 4 prijsduiven. Wellicht is hij ook wel de grootmeester maar dat kunnen we helaas niet zien bij afdeling 11.

In afdeling 11 is besloten om de midfond vluchten op de vrijdag in te korven. Daardoor wordt er snachts naar de losplaats gereden, moeten daar verplicht 2 uur stil staan en kunnen dan lossen. Bij het stilstaan kunnen ze dan de duiven van water voorzien. Maar ik hoor en lees dat veel duiven terug komen die heel dorstig zijn. In onze afdeling is dat niet het geval, wij korven donderdag in en meestal is de wagen dan voor de middag al op de losplaats. Onderweg bij een tussenstop worden de duiven verzorgd maar ook op de losplaats. De duiven zijn dan mooi rustig en de perfecte verzorging doet de rest. Op de facebook pagina van afdeling 9 kunt u dat allemaal volgen en ook mooi de lossingen zien. De laatste is met een drone gefilmd. Ik maak mee dat mijn duiven mooier terugkomen dan dat ik ze heb ingekorfd. Mede door de goede verzorging zijn er bij ons maar zeer weinig duiven achter gebleven.

Nu de afdeling 1.

Zo, M.P. Buijsse 1 en 2 zeer knap. De combinatie Houmes en Zn zie ik ook wekelijks voorbij komen, nu 3 duiven bij de eerste 7. Het grootmeester overzicht kan ik niet zien bij de afdeling Zeeland.

Nu afdeling 2.

John van Dongen 1, 2 en 3. Embregts-Theunis ook wekelijks top. Pffff kijk ook naar hun prijspercentages.

Toch staat C. van Wezel er nog voor hij had er 14 mee en pakt 13 prijsduiven waarvan er 10 mooi vroeg in de uitslag zitten. AS, C. van Wezel wint het op punten in jouw afdeling, eerlijker kan toch niet?

Nu de afdeling 3.

De Combinatie v. Wanrooij op de eerste plek. Een combinatie heeft het grote voordeel dat je werkzaamheden kunt verdelen waardoor je duiven veel meer aandacht kunnen krijgen.

De grootmeester is een bekende naam uit Nuland. Met 22 duiven mee en 21 prijsduiven zijn ze alle concurrenten net te slim af. Het scheelt maar weinig met de nummer 2.

Nu de afdeling 4.

Jos Goessen met 13/9 de eerste. G. Lindelauf en Zn ook altijd top. Opvallend een mevrouw met veel duiven mee en twee gebroeders met veel duiven mee.

Maar de afdeling 4 had ook nog een ochtendlossing vanuit Limoges op het programma staan. Op de zondag, de eerste 68 duiven boven de 1.000 meter en de rest eronder. Afdeling 4 heeft geen grootmeesters overzicht.

Nu de afdeling 5.

Nog 18.401 duiven in concours. Ook hier een kleine inkorver voorop. Gwen valt op met 3 duiven bij de eerste 17.

Zeer knap D. Lodder de eerste van 931 liefhebbers. Reeuwijk op de plekken 19 en 20, ze doen weinig voor elkaar onder gezien hun puntenaantal.

Nu de afdeling 6.

De eerste zit in Haarlem bij wederom een combinatie Tervoort-Hasert. Op een 62 kilometer grotere afstand P. Crans met 8/8. Wat heeft die man een goede duiven.

Zijn film is het bekijken waard en zal uw ogen doen openen.

Zeer knap om op de grootste afstand als 1ste grootmeester te eindigen. Kijk hoe hij dat doet in zijn film.

Nu de afdeling 7.

Wederom een combinatie als eerste en een welbekende de combinatie van Rooij. Ze hebben ook als eerste 2 duiven op de uitslag staan.

Kuiper & van Steenderen hadden er 21 mee en pakken 17 prijsduiven. R.C. Bakker nu op plek 2 met 48/38 duiven.

Nu de afdeling 8.

Twee kleine inkorvers voorop. Kijk ook even naar plek 9 met 9/9 en wederom een combinatie.

Van afdeling 8 zijn de grootmeesters nog niet bekend bij het opmaken van mijn blog.