05-08-2023 Bierges 227 km. Mooie vroege duif 13e CC4 (1523 duiven)

We hebben 27 jonge duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Bierges. Er zitten nog 3 vroege jongen thuis, 2 laatkomers en 1 jong kregen we deze week na de training geschaafd terug. Ik laat deze 3 vroege jongen nu zitten voor de Natour.

In de vereniging waren er nog maar 8 liefhebbers die ingekorfd hebben. In totaal hebben die liefhebbers 170 duiven mee. In de CC4 zijn er door 76 liefhebbers 1.523 duiven ingezet.

De weersvooruitzichten waren slecht voor dit weekend. De NPO adviseerde de afdelingen dan ook na overleg met het Instituut Wedvlucht Begeleiding om de vluchten van de zaterdag te vervroegen naar de vrijdag. Veel afdelingen (Afdelingen 4, 5, 6, 7, 8 en 10) hebben hier heel adequaat op gereageerd en woensdagavond hun leden al geïnformeerd dat de jonge duivenvlucht is vervroegd naar de vrijdag met inkorven op donderdag.

Maar in onze afdeling is op een ledenvergadering het besluit genomen om niet meer de wedvlucht te vervroegen naar een vrijdag, dit om de werkende duivenmelkers niet verder te belasten. Eerlijk gezegd kan ik mij daar wel in vinden.

Dus morgenvroeg maar eens kijken of er nog een gelegenheid komt om de jongen te lossen. De wind zal Zuid zijn met een windkracht van 1 en 2. Voor Hengelo wordt er een zonnetje verwacht van 10 tot 13 uur maar wel met kans op een buitje. Dus morgenvroeg komt er wellicht een kans om de jongen te lossen. Vraag is, zal het mistig zijn en trekt de mist snel weg. We gaan het zien.

Op advies van Zimoa en IWB wijzigen we niet van losplaats aldus de afdelingsite.

Ondanks het mooie weer was het best een lastig vluchtje voor de jonge duiven. Gezien de kloktijden op de voorhand moesten we tussen de 9.50 en 9.55 een duif kunnen pakken. We hadden nog geen duif zien vliegen toen John Vasterink appte dat hij op 9.52 uur 2 duiven had geklokt. We moesten heel even wachten toen onze eerste duif zich melde. We hadden nog steeds geen duif zien vliegen. In tegenstelling tot vorige week ging ze vrij snel op het dak van het huis zitten en naar binnen. Om 9.54 uur is ze geklokt. Ik had voor de zekerheid nu een lokduif (oude doffer op nest) in een mandje gezet om te voorkomen dat er weer een jonge duif rondjes bleef vliegen. Maar gelukkig hebben we de lokduif niet nodig gehad. Onze eerste duif was ook onze eerstgetekende duif. Een compliment voor Sabine want ik heb met haar afgesproken dat Sabine de getekende duiven bij de vroege tour met de jongen mag aanwijzen, dit naar aanleiding van de eerste wedvlucht toen we 2 vroege getekende duiven pakken en 1ste aangewezen stonden in de CC4.

Onderstaand de lijst met aankomsten.

De 23-013 was om 19.30 uur terug.

De 23-831 was om 07.55 uur terug. (2)

De 23-981 was om 14.01 uur terug. (2) helaas gewond.

Op de meldlijst van de CC4 staan we nu op de plekken 3, 40, 41, 47, 52, 53, 54, 77, 79, 86 en 99.

De duiven komen moeizaam na, schijnbaar zitten ze nog ver weg. Gelukkig blijven de buien ook weg tot na 15 uur waardoor de jongen die onderweg zijn nog een paar uur de tijd hebben om thuis te komen voordat ze in het slechte weer terecht komen.

Onderstaand de plekken van onze duiven in de vereniging.

Onderstaand onze 11 duiven die in de CC4 uitslag staan.

Het is een 13de plaats geworden in de CC4, we zijn er blij mee. De 23-012 vliegt nog ruim 1 op 100 met deze klassering.

In de vereniging was het wederom John Vasterink die er met de overwinning vandoor ging, ook plek 2 was voor hem. John van harte proficiat met deze overwinning.