06-03-2022 Training, Enting, Pipa en Ad Schaerlaeckens.

Training:

Vanaf woensdag 2 Maart mag de A ploeg weer naar buiten voor hun training en de conditie opbouw.

De weduwduivinnen gaan nu los van 14 uur tot goed 15 uur. De doffers die nog bij de jongen zitten komen dan om ongeveer 15.30 uur los tot ruim 17 uur.

De duivinnen waren iets te zwaar en voer ik nu vrij ligt. (80% gerst/20% zuivering) Ik stop met voeren als de eerste duiven naar de waterbak gaan.

De duivinnen vliegen elke dag een stuk beter. De eerste dag maar 10 minuten. Ook valt het op dat er een paar duivinnen waren die moeite hadden om met het koppel mee te vliegen. Maar nu na 4 dagen los te zijn geweest vliegen ze al weer een mooi stuk zonder te gaan zitten, nu ook met het complete koppel. Ze zijn sinds eind september niet meer buiten geweest en moeten echt even op gang komen. Maar ik ben er zeer tevreden over.

De doffers krijgen nog volle bak voer omdat ze nog volop de jongen aan het voeren zijn. Vliegen bij huis doen ze ook steeds beter.

De planning is om aanstaande maandag te beginnen met het loslaten van de B ploeg die nu op de broedvakken zitten. Meer dan de helft van de aanwezige duiven die daar zitten zijn al gekoppeld, de rest is nog zoekende naar een leuke doffer of duivin.

Paramyxo Enting:

Vrijdag 4 Maart is de dierenarts op bezoek geweest en zijn alle vliegduiven van een paramyxo enting voorzien.

In de 2 afdelingen met broedvakken heb ik in het donker de broedvakken gesloten en een klein aantal duiven op de grond in de mandjes gezet. De duivinnen op weduwschap en de doffers bij de jongen ook allemaal in het donker in de mandjes gezet. Daardoor ging het enten van de duiven behoorlijk snel. In totaal kregen 87 duiven de paramyxo enting.

Binnenkort komt de dierenarts terug om de de jongen te enten als de tweede ronde is afgezet. Ook de vliegduiven krijgen nog een Parathyphus enting en wel zo gauw mogelijk. Ik ga dat ook met de jongen doen maar dat zal dan een paar weken na hun paramyxo enting worden gedaan.

Pipa:

Ik kom nog even terug op mijn voorgaande blog om te kijken wie nu de kopers zijn van de duiven welke ik volgde.

Koop 1.01 stond op 21.000 euro bij laatste bod op 24/2 door No Pigeon, No Live.

Duif is verkocht voor 27.500 aan Black 911, alle biedezels tot en met 24/2 bieden niet meer mee op 6 Maart.

Koop 1.06 stond op 23.000 euro bij laatste bod op 27/2 door Thorsten Blank.

Duif is verkocht voor 23.500 euro aan Brinkmann Racing Pigeon, 1 van de grootste biedezels bij Pipa. Hij bied op 5/3 dus een dag voor de eindverkoop 23.500 euro en blijft er aan hangen.

Koop 2.01 stond op 50.000 euro bij laatste bod op 21/2 door de Alpdag Brothers.

De duif is verkocht voor 51.000 euro aan JMXA. Het was het enigste bod op 6/3. Alle biedezels lieten wederom verstek gaan. Het lijkt er echt veel op dat de biedezels info verkrijgen tot hoe ver ze moeten en kunnen bieden. Daarna komt er 1 bieding overheen door JMXA en hij heeft het hoogste bod en de duif. TIP wil je een dure duif aanschaffen via Pipa, doe het dan zonder dat iemand er vanaf weet zodat personen geen voorkennis kunnen hebben.

Koop 2.05 stond op 28.500 euro bij laatste bod op 2/3 door Big Andy.

De duif is verkocht voor 35.000 euro aan Fengyun. Op de laatste dag bood Big Andy mee tot 33.500 euro. Daarna stop Big Andy met bieden. Maar op de duif die verkocht werd bij koop 2.01 kon hij nog wel mee bieden op 47.000 euro. Geld is dus niet het probleem zou je denken. Ook hier krijg ik sterk de indruk dat ze van te voren weten wat een ander er voor over heeft.

Ik vind het pure oplichting. Oplichting is een vorm van bedrog, waarbij de dader(s) een ander ontdoet van geld. Maar het gebeurd hier op een legale manier waardoor oplichting lastig te bewijzen is. Een groep biedezels (in wisselende samenstelling) brengt een duif door hun biedingen naar een bepaald (hoog) bedrag. Daarna laten ze het over aan de werkelijke koper die er dus vaak veel te veel voor betaald. Vooral bij koop 2.01 is dat echt goed te zien.

Als je meerdere verkopingen van Pipa gaat volgen en je legt de biedingen vast, dan zie je steeds meer hoe hun systeem werkt.

Ook bij de verkoop van Marc De Cock bij de eerste duif in de verkoop (1.01) stond deze duif op 1/3 reeds op 40.500 euro. Welke bieder komen we hier tegen: Big Andy, Brinkmann R.T., Tom van Gaver, Thone Pigeons en Limbourg.

Dus 2 bekende biedezels en ik verwacht weer een paar nieuwe biedezels.

Ad Schaerlaeckens:

Op 27-2 schreef Ad een mooi verhaal met als koptekst Eigen Voet.

Hierin verwijst hij naar mijn naam en mijn blog met de tekst; Pipa biedezels ontmaskerd.

Ook denkt hij dat ik nooit bij Pipa mijn duiven zal kunnen verkopen. Lol, daar kon hij nog wel eens gelijk in hebben. Maar ik heb nu reeds 49 jaren postduiven en ik herinner mij niet dat ik ooit een duif heb verkocht. Ik heb er wel veel aangekocht. Maar zelf wil ik wel graag dat ik over een paar jaar de duivensport kan beleven zonder dat deze mij geld kost. Hoef er ook niet aan te verdienen als ik maar niets kost. Verkopen van duiven bij Pipa of GPS is niet aan de orde en omdat ze bij mij een hele lage waardering krijgen. Er zijn daarnaast hele mooie en eerlijke verkoopsite’s voor postduiven waar we terecht kunnen. Maar eerst maar eens zien dat we bij de kampioenen gaan behoren.