06-06-2023 Africhting Hengevelde 10 km.

Ik heb de jongen weer in het donker in de mandjes gezet en dit keer zijn alle jongen blijven zitten in hun zitvakken. Dan is het pakken vrij eenvoudig en snel geklaard.

Om 9 uur de mandjes in de auto gepakt nadat alle duiven verzorgd zijn en de vliegduivinnen een uur los zijn gelaten. Dini en onze oppashond Spike zijn mee geweest.

Weer de jongen onder een stralende blauwe lucht met een kopwind 1 voor 1 los gelaten maar dan wel snel achter elkaar. Ik had 54 duiven bij mij waarvan 53 jonge duiven.

Bij het binnenhalen op 13 uur waren er 52 duiven aanwezig. In de loop van de middag is nummer 53 gearriveerd. Nu wachten we nog op het laatste jong wat nog onderweg is.

Ik ben zeer blij dat ik de jongen nu 4 keer heb afgericht en al op 10 kilometer. Als we vier weken terug kijken dan is er zeer veel ten positieve veranderd. De jongen zijn kern gezond en bij het loslaten gaan ze hoog weg om te trekken.

De verwachting is dat de temperatuur nu gaat oplopen naar 28 of 29 graden. Dan is het niet handig om te gaan africhten dus vanaf nu even rust op de plaats en wachten op normale temperaturen. We blijven u op de hoogte houden.