07-07-2022 Onze “Special” de 20-1170541

Onze “Special” is een duivin die bezig is met een prachtige serie prijzen en opmars in het duifkampioenschap van de midfond in de CC4.

Dit is onze “Special”

Twee weken geleden kwam ze voor het eerst bij de top tien bij de tussenstand van de duifkampioenschappen midfond in de CC4. Ze kwam binnen op plek 6.

Maar na de vlucht van de afgelopen week is ze gestegen naar een 4de positie. Dit ondanks het feit dat ze als eerste duif bij ons op de klep landde maar weer de lucht in vloog vanwege een reiger.

In de vereniging heeft onze “Special” nog niet gemist. Op de midfond behaalde ze de onderstaande prijzen in de CC4:

  • M19 staat ze op plek 299/2500
  • M20 staat ze op plek 43/2142
  • M22 staat ze op plek 17/1533
  • M24 staat ze op plek 14/1755
  • M26 staat ze op plek 69/1315

Maar een goede maand terug bleef haar vaste doffer achter van een vlucht. (Verongelukt) Gelukkig heeft ze het daarna weer vlot aangepapt met een andere doffer. Deze oude doffer van 2019 spelen we ook wekelijks dus onze “Special” komt thuis zonder dat de doffer zit te wachten. Vrijdagavond mogen we weer inkorven voor een vitesse vlucht en dan gaan we haar doffer thuis houden, zodat ze de week erop wanneer de laatste midfond vlucht vervlogen wordt weer weet dat haar doffer zit te wachten.

“Special” komt uit een doffer van Frits Wesseldijk de 13-1836096 (klik op het ringnummer voor de stamkaart)

De duivin waar ze uit komt is een rechtstreekse van de gebroeders Van Langen de 15-1331477 (klik op het ringnummer voor de stamkaart)

We hebben het kweekkoppel dit jaar niet op elkaar staan, maar voor volgend jaar gaat Sabine het koppel weer op elkaar zetten.

Haar naam heeft ze te danken aan Sabine. (Die alle namen bedenkt van onze duiven) Sabine verteld, ik vond haar bijzonder mooi, ze had ook iets eigenwijs over zich. Ze lijkt op haar moeder en ze heeft ook wat weg van Mini. Toen er nog mensen kwamen om een bon van jou te verzilveren smeekte ik jou om haar niet te laten kiezen. Je wou in eerste instantie daar niets mee doen maar je hebt haar toch voor mij apart gezet. Met het africhten (2020) had jij haar op een gegeven moment in de handen en toen zei ik dat is de speciale duif die niet weg mocht. Toen zei jij, dan moet je haar zo noemen en toen kreeg ze de naam Special.

Wellicht heeft Sabine de gave dat ze al bij een jonge duif kan aanvoelen of het een goede prestatie duif wordt. In dit geval was het zeker een schot in de roos.