07-02-2021 Gestolen duiven aangetroffen.

26 gestolen wedstrijdduiven door politie aangetroffen in auto op A16 bij Moerdijk © Politie Landelijke Eenheid

26 gestolen, kostbare wedstrijdduiven aangetroffen in auto op A16, vrouw en twee mannen aangehouden.

De politie heeft vanochtend vroeg drie verdachten aangehouden op verdenking van het stelen van 26 kostbare wedstrijdduiven. Tijdens een controle op de A16 ter hoogte van Moerdijk zagen agenten, naast de drie inzittenden, de duiven in een mand zitten. 

De verdachten zijn een 47-jarige man en 57-jarige vrouw uit Oekraïne en een 32-jarige man uit Rotterdam. Het drietal vertelde de politie een onsamenhangend verhaal over de herkomst en de bestemming van de duiven. Uit de ringen om de duivenpoten bleek dat de dieren uit België afkomstig waren en niet uit Polen, zoals ze verklaarden.

Een agent van de Landelijke Eenheid achterhaalde via de ringen aan de duivenpoten de rechtmatige Belgische eigenaar. Na een nachtelijk telefoontje en een controle in de duiventil door de eigenaar in België bleek hij 26 duiven te missen. De duiven keren terug naar hun eigenaar in België. De politie vermoedt dat de vogels waren bestemd voor een nieuwe eigenaar in de Oekraïne. 

Boevenbendes 

Door de omstandigheden en manier waarop de verdachten te werk zijn gegaan, denken agenten dat de verdachten zich bezighielden met mobiel banditisme. Dat wordt door de politie omschreven als (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven zoals winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, brandstofdiefstal en autodiefstal. 

Klik hier voor de link naar het artikel.

Wellicht lukt het de politie om met het oppakken van deze verdachten, ook een aantal onopgeloste duivendiefstallen op te lossen. Laten we het hopen.

De duiven werden gestolen bij Andre Allemeersch uit Pottes Belgie.

Na hartaanval wilde André zijn prijsduiven verkopen, maar ze werden gestolen:

Na zijn zware hartaanval van vorig jaar had duivenliefhebber André Allemeersch (75) beslist: hij zou een deel van zijn duiven verkopen. Maar zondagnacht gingen dieven aan de haal met 26 duiven, waarvan een deel was bestemd voor Taiwan. “Dan gebeurde het grootste wonder ooit: de Nederlandse politie vond de dieven en mijn duiven op hun achterbank. Ik won het lot van één op één miljoen.” De voorzitter van de Duivenliefhebbersbond benadrukt dat het geen losstaand feit is. “Zogezegde liefhebbers komen op bezoek, en als je je duiven niet verkoopt aan hen, komen ze ze later stelen.”