08-07-2022 6e Africhting Haarlo 21 km. Ging 4x beter.

Vanmorgen wederom de vroege jongen 1 voor 1 losgelaten in Haarlo.

De voorgaande africhting vanuit Haarlo ging zeer slecht en was een behoorlijke teleurstelling.

Het was bij het vertrek uit Hengelo prachtig weer en ook in Haarlo mooie blauwe lucht met mooie wolken. Maar op de terugweg naar Hengelo nam het wolkendek het over van de zon. De zon was amper meer te zien. Gelukkig heb ik duiven welke goed presteerden bij een gesloten wolkendek. Vroeger was het probleem dat ik vooral bij blauwe luchten slechte uitslagen maakte. Maar na mijn aankopen bij Ben Pieper was dat verleden tijd en gingen mijn duiven ook steeds beter presteren met blauwe luchten, met dank aan alle nakomelingen van zijn duiven. Later haalde ik meer snelheidsduiven die daar goed bij presteerden.

Ik was benieuwd hoeveel jongen er nu voor mij thuis zouden zijn want bij de voorgaande africhting waren het er maar 3 van de 42. Nu telde ik er 12 van de 36 jongen welke ik had los gelaten. Er zijn twee jongen niet mee geweest. Zo dat is al 4x beter dan de voorgaande africhting dus er zit progressie in. Eigenlijk moeten de meeste duiven reeds thuis zijn voordat je zelf thuis bent.

Ik was nog maar net thuis toen een vriendelijke mevrouw belde dat ze een jonge duif van mij (970) van haar terrein had gepakt. De duif zat nu in de gavangenis van Doetinchem. Daar had de vriendelijke mevrouw een sportschool.

Het is een prachtige sportschool in de oude gevangenis van Doetinchem.

Maar ze had de duif in de hand, geen voer en kende geen duivenliefhebber. Afgesproken dat ik de duif meteen kwam ophalen. Mandje gepakt met voer en water en een uur heen en een uur terug voor het ophalen van de duif. De 970 was 1 van de vier jongen welke nog achter waren van de voorgaande africhting vanuit Haarlo. De 970 is dus niet naar het noorden gevlogen maar naar het zuiden.

Thuis gekomen om 13.30 uur eerst alle jongen binnen gehaald en gevoerd. Bij een totaaltelling van al onze jongen miste ik er nog 4. Maar daar kunnen dus ook nog natour jongen bij zitten die nog niet terug zijn van het loslaten. In de loop van de middag is er nog 1 jonge duif terug gekeerd van de africhting uit Haarlo.

Al met al een redelijke africhting en de volgende staat gepland voor de zondag morgen.

Er zat vanavond nog een natourjong op het hok. Dus is er weer eentje minder weg van de africhting van vanmorgen. Volgende week donderdag komt het hok van de duivinnen vrij. Dan hebben we de mogelijkheid om de vroege jongen van de natour jongen te scheiden. Ik verheug mij daar nu reeds op.

Om 14.20 uur was de 955 thuis.

Om 17.00 uur was de 951 thuis.

De twee laatste aankomsten op de vrijdag. De rest was er voor 13.30 uur.

De 961 was zaterdagmorgen om 9.15 uur terug.