08-05-2023 Blikvangers 2. (6/7 Mei)

Vandaag het vervolg van de Blikvangers rubriek met de afdelingen 3 tot en met 8.

Kijk, de man met de kleine korf W. Bles met 12 duiven mee pakt de 1ste plek. Van harte proficiat. Veel hard spelende liefhebbers op blad 1.

Bovenstaand de Grootmeesters van afdeling 3.

J.C. Kerkhofs en Zn hadden er 22 mee en pakken 19 prijzen.

G. van Daal uit Geleen heeft 14 duiven mee en ze zitten alle 14 in de prijzen. Op plek 12 heeft hij er 3. Ook B. Martens en Zn. pakken hun duiven zeer goed. Op plek 11 staan al 4 duiven van hun tegen 4.547 ingezette duiven.

In Midden Limburg is het Dennis Veugelers uit Nieuwstadt die het hele podium bezet. Ook de combinaties Berensfreise en Fincken & Rempa vallen op met hun vroege duiven.

Hier zien we “kleine” liefhebbers zoals Jo Hendriks & Zn 16/15 duiven, L. Pluijmen 17/15 en de eerste plek voor H. Leenders met 18 duiven mee. M. Kollee pakt 4 duiven bij de eerste 10. G.Lindelauf & Zn vallen ook op. Een klein groepje liefhebbers die de eerste 18 plekken bezetten.

Het beste van Limburg heb ik voor het laatst bewaard. Tjonge tjonge wat een draaien door Team vd Pasch. Petje af hoor. Heeft u ook gezien hoeveel duifjes er ingezet zijn door Linda van den Adel op plek 4. Het zijn er maar 4 wellicht hebben die allen een ladies league ring op. Zeer knap dit.

De afdeling 5 is lastig te beoordelen omdat er (nog) geen afdelingsuitslag aanwezig is. De 1ste plaats van samenspel Westland is voor Pim & Bianca de Koning uit Maasdijk. Maar opvallend ze hebben er 20 mee en scoren 40 prijzen. Bij Compuclub kunnen ze toveren. Opvallend A. Boers, hij heeft er veel mee maar pakt ook veel prijsduiven. Op plek 17 heeft hij 8 duiven die alle 8 in 6 seconden worden geklokt.

In de afdeling 6 zitten de prijzen mooi verdeeld. Kijkt u zelf maar wie de eerste 2, 3, en 4 duiven heeft.

De 1ste Grootmeester in de afdeling 6 is de duivinnenspecialist P. Crans uit Den Helder.

P. Crans had 21 duiven mee en pakt 20 prijsduiven.

Ik schreef eerder een uitgebreide blog over P. Crans naar aanleiding van zijn film en systeem.

Afdeling 7 heeft een Noord en Zuid uitslag.

De Noord uitslag, opvallend de combinatie J & R Ruttenberg uit Baarn met 8 duiven mee en 8 prijzen. De eerste liefhebber met 2 duiven op de uitslag op de plekken 2 en 4. Zeer knap.

De combinatie J & R Ruttenberg staat dan ook op de 1ste plek van de Grootmeesters met een zeer hoog punten aantal. Al hun duiven zitten gemiddeld in de eerste 13% van de uitslag.

Er zijn 2109 prijsduiven. De combinatie Ruttenberg zetten inderdaad een hele sterke serie van aankomsten neer. Wel opvallend is dat er geen enkele jaarling in hun ploeg zit, ze doen het met oude duiven waarvan nog 2 stuks van 2017. Zeer knap.

Nu gaan we naar de afdeling 8. Die hebben 4 verschillende rayons en nog geen gezamelijke uitslag van heel hun afdeling.

Ik heb bewust Vlieggebied ZW gepakt om wat leuks te laten zien. Bij de 1ste duif en de 20ste duif is het ringnummer van de duif blauw. Dat betekend dat er aanvullende info aanwezig is als u hierop klikt met uw muis. Iedereen die Compustam gebruikt, het stamboompakket van Compuclub kan bij zijn/haar instellingen aangeven of je de stamboom zichtbaar wilt hebben bij de uitslag of de prestaties van de duif van het vliegseizoen.

Kijken we nu naar de 1ste plaats de combinatie Ebben dan kunnen we zien dat ze hebben gekozen voor de stamkaarten.

Dat ziet er dus zo uit. Je deelt dan wel meteen je adresgegevens, telefoonnummer en ga zo maar door. Wel makkelijk als je graag jongen van deze combinatie wilt hebben.

Gaan we naar plek 20 W.K. Corton dan zien we het onderstaande.

W.K. Corton heeft gekozen voor de prestatie gegevens van het huidige seizoen. Deze duif vloog op 22-04 vanuit Tienen al een 1ste prijs van het vlieggebied ZW kring 2. Dat is heel knap voor een jaarling, nu al 2 eerste plaatsen in de vereniging op zak en in het vlieggebied ZW kring 2 een 1, 5, 15 en 84 prijs. Toppertje dit.