10-04-2023 Lezerstip behandeling tegen stuitluis.

Naar aanleiding van mijn voorgaande blog “Opmerkelijk” waarin ik vertel dat ik bij onze duiven behoorlijk wat stuitluis tegen ben gekomen, kreeg ik onderstaande reactie.

Stuitluis is erg irritant voor de duiven, dus zorg dat je ervan af komt. U-200 werkt hier niet echt meer tegen luizen, ook niet als ik 2 druppels gebruik. Ik gebruik nu Stopbad. Kun je ook gebruiken voor het behandelen van het hok, alleen dan in een hogere concentratie. In bad dood het alles, ook stuitluis.

De schrijver heeft gelijk je kunt het maar beter niet op je duiven hebben zitten. Ik heb het maar direct besteld.

Stopbad tegen luizen 25,00 €

Inhoud: 250 ml

  • Oppervlakkendesinfectie
  • Voor het wekelijkse bad

Dosering 2 ml op 10 liter badwater. Zeer goed werkzaam.

Beschrijving

Directe en langdurige werking tegen veermijten, luizen ( stuitluis ), teken, vlooien, mijten ( rode vogelmijt ), vliegen, wantsen, motten en andere ectoparasieten. 10 Liter gebruiksklare oplossing zijn voldoende voor 100 vierkante meter.

Gebruiken voor:
Dierverblijven zoals bijvoorbeeld duiventillen en pluimveestallen.

Dosering

Oplossing maken, omroeren en met lage druk op oppervlakken en voorwerpen spuiten waar vliegen en ongedierte graag komen: Pilaren, balken, kozijnen, tussenwanden, boxwanden, kieren en spleten etc. Zo nodig 1-2 maal na steeds 7 dagen de behandeling herhalen, om de ontwikkeling van neten te verhinderen. Belangrijk is, alle hoeken, zitplaatsen, kieren en spleten te behandelen.

150 ml op 10 liter water (bij sterke infectiedruk) of 100 ml op 10 liter water bij geringe infectiedruk.


2 ml op 10 liter badwater. Zeer goed werkzaam. Kan wekelijks aan het badwater toegevoegd worden.

Ingrediënten:

Per 1 liter:
Cypermethrin 100 g


Mijn lezer/tipgever schreef ook nog het volgende.

Je zult je verbazen hoe de duiven zitten te trappelen een paar uur nadat ze in een bad met Stopbad geweest zijn. Zelfs als je ervan overtuigd bent dat er geen ongemak op zit.

We gaan het zien. JV hartelijk dank voor de tip.