11-05-2024 Dizy le Gros 353 km. 12 bij de eerste 16 in de vereniging. 7 bij de eerste 100 in de CC4.

Ik heb vrijdagavond 82 duiven mee gedaan naar Dizy le Gros. Het zijn 49 duivinnen en 33 doffers. Alles is weer mee, er zit geen vliegduif meer thuis.

In de vereniging zijn er 321 duiven mee, die ingezet zijn door 14 liefhebbers.

In de CC4 (6 verenigingen) zijn er 3.289 duiven ingezet door 126 liefhebbers.

Nu de vlieghokken leeg staan heb ik alle waterbakken verwijderd en de hokken schoon gemaakt. Morgenvroeg vul ik de waterbakken weer met water en voor het eerst dit jaar met electrolyten. Maar nu maak ik mooi gebruik om op de vrijdagavond alle hokken te spuiten met Ardap tegen diverse insecten, motjes, vliegen etc. Ik zag al meerdere motjes drijven in de waterbakken dus het is hard nodig.

Er wordt zeer mooi weer voorspeld voor de zaterdag, temperaturen die oplopen naar 22 graden met een noordoosten wind met een windkracht 2. Kopwind dus, ik denk dat ze net 70 kilometer per uur kunnen halen dus het zal vijf uurtjes vliegen zijn voor de duiven.

Donderdag zijn de 33 jaarlingen met 1 oude doffer nog weg gebracht voor een trainingvlucht van 30 kilometer. Dini is mee geweest met onze kleinzoon die deze week bij ons logeren was. Sten, onze kleinzoon heeft de duiven om de 2 minuten los gelaten. Bij thuiskomst waren er 32 duiven terug van de 34.

Later in de namiddag nog de overige 26 oude duivinnen op de doffers laten vallen en na een half uurtje weer weg gepakt.

De duivinnen waren mooi in orde, ik heb de duiven goed opgevoerd. Er kon vrijdagmiddag om 13 uur geen voerkorrel meer bij in zo verzadigd waren de duiven.

Mijn duiven eten zeer veel. Ik voer elke dan 10 gram per duif s’ochtends en 20 gram per duif in de namiddag. Donderdag morgen 20 gram per duif gevoerd en de donderdag avond tussen de 40 en 50 gram per duif. Ik dacht nu zitten ze wel mooi vol maar op de vrijdagmorgen begonnen ze gewoon opnieuw te eten, vooral de doffers hebben weer veel gevreten. De duivinnen wat gematigder, maar 20 gram per duif ging er nog makkelijk in. Om 10 uur al het voer wat nog niet op was uit de hokken gepakt en om 13 uur alle vliegduiven nog wat snoepzaad gevoerd.

Wat een prachtige losplaats.

Goedemorgen
We zijn vanochtend om 5.35 aangekomen in Dizy le Gros.
Dit daar het goede werk van de overlaadploegen in Ulft en Rijssen.

Het weer op de losplaats is goed.
De richttijd om te gaan lossen is 8.15.

Volgende update ca 8 uur

Het is geweldig mooi weer op de losplaats in Dizy.

De prachtige lossing in Dizy, alles in 1 keer tegelijk los. Hulde voor de begeleiders.

Ik krijg de eerste duif om 13.20 uur en wel 1 van de getekenden. Ze staat voorlopig op de 13e plek bij de meldingen in de CC4. Bij de eerste 100 meldingen staan 12 duiven van mij. Dat stemt mij tevreden.

Mijn jaarlingen hadden het lastig vandaag, pas de 15e duif is bij mij een jaarling. Nu om 15.30 uur moeten er nog 20 duiven komen, 11 oude duiven en 9 jaarlingen. (12 duivinnen en 8 doffers)

Onderstaand de plekken van mijn duiven in de vereniging uitslag.

De eerste prijs is voor Herbert Veldhuis onze voorzitter. Zijn 22-507 wint een 4e prijs in de CC5 van 2404 duiven. Herbert van harte proficiat.

Dan nu mijn duiven in de CC4 uitslag.

Met 7 duiven bij de eerste 100 duiven zijn we zeer tevreden. De getekende voorop en op plek 352 de tweede getekende. Dat van in totaal 3289 duiven. De jaarlingen hadden het lastig en toch nog 50% prijs vliegen is best knap vindt ik.

Dan nu mijn duiven in de Noord uitslag.

In de Noord uitslag ook 50% prijs.

De afdelingsuitslag is nog niet bekend want er moet nog 1 vereniging zijn bestanden insturen. Helaas is het telkens Eibergen die als laatste zijn bestanden instuurt ondanks het feit dat ze wel de klokken afslaan om 18 uur. Het zal er vast veel te gezellig zijn in hun clublokaal.

Ik mis nog 10 duiven die graag willen overnachten. Dat zijn 3 doffers en 7 duivinnen. (5 oude duiven en 5 jaarlingen) De 5 jaarlingen zijn allen Natour jongen.

19-516 v ( is een Pot)

19-549 v was terug 08.10 uur. Zondag

20-256 v ( is een Pot)

20-511 v was terug 07.59 uur. Maandag

22-974 m geland in Apeldoorn.

23-027 v dood in Winterswijk. Woensdag

23-028 m was terug 10.47 uur. Dinsdag

23-033 m was terug 11.14 uur. Zondag

23-046 v geland in Markelo.

23-838 v was terug 06.57 uur. Zondag

Van alle duiven bericht gehad of nagekomen, alleen de twee duivinnen die samen zaten zijn nog weg. Dat is wel heel vreemd omdat die nog nooit op dag 2 of later zijn terug gekomen. Ik heb de inkorflijsten nagekeken en het koppel zat samen in 1 mand. Ook stom van mij ik had daar op kunnen letten. Maar voor nu ben ik bang dat ze niet uit de mand zijn gevlogen en lekker samen in een hoekje in de mand lagen. Vaak vliegen de duivinnen bij huis als gekken het hok uit maar blijven de koppels die samen zitten vaak in het hok en moet ik die naar buiten jagen. Elke dag kijk ik of er niet 1 van die twee duivinnen thuis is gekomen, dan weer ik zeker dat ze niet in de container zitten.