13-04-2024 Africhting Boxmeer 88 km.

Ik heb vrijdagavond 89 duiven ingekorfd bij mijn nieuwe vereniging in Beckum. Het zijn 39 doffers en 50 duivinnen.

Aangezien de laatste duivin van de africhting vanuit Lievelde vrijdagmiddag arriveerde, heb ik nog 1 duivin in huis zitten.

Ik ben begonnen om 15.45 met het pakken van de duiven. Nadat ik een afdeling leeg had gepakt, heb ik die meteen schoon gemaakt zodat ik op de zaterdag morgen nog maar weinig hoef te doen. Tussendoor nog gezellig met Dini cappuccino gedronken. Ik wilde om 18 uur klaar zijn voor het warme eten (asperges met gebakken aardappeltjes en gerookte zalm) maar de klus was al om 17.35 uur geklaard.

In Beckum waren er in totaal 366 duiven mee die ingezet zijn door 13 liefhebbers. De grote container kwam laden in de plaats van de iveco vanwege het aantal duiven die mee waren. Zelfs de bovenste rijen moesten worden gevuld. Veel liefhebbers hebben gezien dat het zaterdag prachtig weer wordt en besloten om hun duiven mee te geven.

Ik kan mij nu al verheugen op de aankomsten van de duiven zaterdag.

Goedemorgen, gisteravond bleek dat we met bijna 16.000 duiven in Noord en bijna 8.000 duiven in Zuid het seizoen aanvangen. We hebben er allemaal weer zin aan. Het convooi van Noord bleek vanacht niet genoeg ruimte te hebben op de losplaats Gennep. Dat wil zeggen voor een convooi van dit formaat. Een paar vrachtwagens er bij en je zit in de problemen. We zijn daarom iets verder gegaan naar Boxmeer. Het scheelt ongeveer 5 kilometer. We wensen jullie allemaal veel succes. Foto: Boxmeer 7.15 uur.

Richttijd lossing is 09:15 uur.

De duiven kwamen zeer mooi af, alleen kwamen zeer veel duiven van achteren. Maar mede door het mooie weer was het een genot om de duiven te zien vallen.

De eerste duif klokken we op 10.04.15 en dan hebben we er 83 terug van de 89 binnen het uur.

Onderstaand de aankomsttijden van onze duiven.

De 23-032 was terug om 16.27 uur.

De 19-549 was terug om 10.13.59 uur, de 17 duiven die beginnen te vallen op 10.13.30 werden opgehouden door een laag vliegende ooievaar, een prachtig gezicht. Dini zegt tegen mij er vliegt een heel koppel. Hahahaha, onze duiven verzamelden zich in de lucht dus ik zeg tegen Dini, het gros is van ons maar ze brengen eerst de ooievaar een stukje weg. Daarna begonnen onze duiven aan 1 koppel te vallen en was het even te druk op de antenne zodat de 19-549 “onze Maxi” niet geklokt werd.

Al met al een prachtige trainingsvlucht met geen verliezen, beter kan het haast niet worden. Voor de aanstaande week wordt er kouder weer voorspeld met in dat weekend geen zon maar regen. Hopelijk gaan de voorspellingen nog wat beter worden.

Sabine had zelf dit mooie koppel mee naar Boxmeer. Best knap want ze vliegen nog maar 3 weken los en zijn ook nog eens overgewend naar haar eigen huis. De foto is gemaakt nadat ze beiden weer thuis waren.