13-11-2021 Mandjes gemaakt.

Mijn eerste werkgever was een bedrijf in Lochem. Het was het centrale magazijn van de doe het zelf bouwmarkten Wickes. Ben er begonnen in het magazijn als uitzendkracht en later op de administratie beland. Maar na ongeveer een jaar werd het centrale magazijn opgeheven en de nieuwe strategie was dat de bouwmarkten zelfstandig rechtstreeks de bouwartikelen aangeleverd kregen.

Het magazijn was zeer groot en besloeg wel een stuk of 5 voetbalvelden. (Eutraco BV aan het kanaal) Als je dan duivenmelker bent dan ben je vast geinteresseerd in hout, waar je een mooi hok van kunt timmeren. De complete pakketten gingen nog naar de bouwmarkten, maar al het restant werd voor een prikkie verkocht. Ik heb zelf auto ladingen met balkjes en latjes mee naar huis kunnen nemen. Ook Bennie Ebbers had ik getipt dat er restanten hout te koop was en ook hij heeft een grote aanhanger met hout opgekocht.

In die tijd ging ik heel veel om met Tonnie Leusink (mijn leermeester). Hij bood aan om van het materiaal duivenmandjes te maken als ik het materiaal leverde. De helft van de mandjes waren dan voor hem voor het maken ervan en de andere helft voor mij. Hij heeft er in totaal 12 gemaakt zodat we er ieders 6 hadden. Dat is nu 40 jaar geleden. Ik gebruik de mandjes heel veel en heb al mijn andere weduwschapsmanden en rieten manden verwijderd. Maar nu werden de bodems van de mandjes slechter, de lagen lieten los dus de bodems waren nu echt aan vervanging toe.

Afijn ik naar de Hubo met 1 mandje en afgestemd welk hout er het beste gebruikt kon worden voor de bodems. Mooi op maat laten zagen, lijm meegenomen en schroeven.

Jan heeft donderdag van alle mandjes de bodems verwijderd, de spijkers verwijderd en even de balkjes waar de nieuwe bodem weer op moest komen geschuurd. Daarna de houtlijm eerst aangebracht, nieuwe bodem erop en de roestvrije schroeven aangebracht. Onderstaand de afbeeldingen van de nieuwe mandjes.

Links met rooster en rechts zonder rooster. De roosters bevallen mij prima, de duiven hebben altijd mooie schone pootjes omdat ze niet in de mest staan. Beslist een aanrader.

Jan is familie van ons en helpt mij zeer veel met het klussen voor de duiven en de klussen in en rond ons huis. Ik ben er zelf niet zo handig in. Jan, wederom hartelijk dank daarvoor. Het mooie is dat Jan ook de duivensport is gaan waarderen en erg kan genieten van de terugkomst van de wedstrijd duiven. Ook gaat hij vaak mee met het africhten van de duiven. Onderstaand een paar voorbeelden wat Jan reeds bij ons heeft gedaan.

Jan en Greetje, we beleven samen veel gezelligheid.
Jan heeft ook de trap gemaakt zodat we op het platte dak de duiven op kunnen passen. De muren zijn ook door hem wit geschilderd.