14-01-2022 Motivatiebak.

De motivatiebakken welke ik gebruik heb ik laten maken nadat ik de film van Gunter Prange had gezien. Hij bracht mij op het idee. Duiven zitten graag na de vlucht in het donker met hun partner.

Er past precies 1 broedschotel in. De maten van mijn motivatiebak is 28x28x21 centimeter. Onderstaand een foto van mijn motivatiebakken in 1 afdeling.

De motivatiebakken staan dicht, de duiven kunnen er niet in. De open kant staat naar de zijkant toe. Nu heb ik naast de motivatiebak de broedschotel staan.

De motivatiebakken bevallen mij zeer goed en ik kan het iedereen aanbevelen.

Het is niet handig om de motivatiebakken open te zetten als je op nest speelt. De jongen kunnen niet weg met hun mest, dus dat wordt een smeerboel. Ze zijn zeer geschikt voor het weduwschapspel, duivinnenspel of als extra zitplek in hun broedvak.

Onderstaand wat foto,s zodat u kunt zien wat de mogelijkheden zijn. Zelf het spelen van 2 complete koppels op 1 broedvak is een mogelijkheid. Daar gaan we dit jaar mee beginnen.

Motivatiebak open met de broedschotel er in.
Broedschotel van dichtbij gefotograveerd, in de motivatiebak.
Motivatiebak dicht met de broedschotel er naast.
Motivatiebak dicht met de broedschotel er naast in een gehalveerd broedvak.
Motivatie bak open in een gehalveerd broedvak.
Twee motivatiebakken in 1 broedvak maar wel gehalveerd. De motivatiebakken staan open zodat de duiven lekker donker kunnen zitten. Zo kun je twee koppels spelen op 1 broedvak, wel even bij thuiskomst het eerste complete koppel achter de tralies zetten.
Er passen bij mij zelfs 2 motivatiebakken naast elkaar.

Zoals ik reeds schreef, ze bevallen mij prima. De duiven vinden het lekker om donker te kunnen zitten als ze na thuiskomst weer bij elkaar kunnen zijn.

Mijn motivatiebakken zijn gemaakt door Marco Zandvoort. Hij vliegt zelf zeer goed met zijn postduiven, levert vakwerk af en is beslist niet duur. (Geschuurd, geen splinters, degelijke kwaliteit) Kijk maar eens op zijn site www.mazati.nl

Marco maakt nog steeds hele mooie duivenbroedvakken, zitvakken en aanverwante artikelen voor de duivensport. Ook op bestelling, maar de oplopende en steeds wijzigende houtprijzen zorgen ervoor dat u eerst een offerte mag aanvragen bij Marco. Ik kan hem u zeer aanbevelen. Klik hier op de link naar zijn site.