15-01-2022 Sangers bedankt Pipa.

De onderstaande tekst is door Pipa op hun site gezet namens de familie Sangers.

Marcel en Brian Sangers danken PIPA hartelijk voor uitstekende zorgen omtrent hun succesvolle veiling op PIPA.

“Eigenlijk al vanaf het eerste moment dat PIPA begon met duivenveilingen, stelden wij nadrukkelijk ons vertrouwen in het toen nog jonge bedrijf. 

We maakten daardoor de stormachtige ontwikkeling van PIPA van dichtbij mee en het succes van de veiling is een prachtige bekroning op meer dan 20 jaren samenwerking.”

“We bedanken Nikolaas en Thomas voor het vertrouwen en de vriendschap, maar zeker ook het complete team aan medewerkers voor de fantastische voorbereiding en afwikkeling van de veiling… 

Op naar de volgende 20 mooie jaren!”

Marcel en Brian Sangers


Voor het volgen van mijn blog verhalen over de verkoop van de Sangers postduiven door Pipa is het raadzaam om eerst mijn twee voorgaande blogs te lezen.

Wat ik reeds eerder schreef in mijn voorgaande blog wordt waarheid. Een prachtige bedank brief van de familie Sangers. Maar geen bericht van Pipa hoeveel de verkoop heeft opgebracht en naar welke landen de duiven zijn gegaan zoals ze vaak doen. Zelfs niets over de 3 topduiven welke Munger heeft gekocht.

Marcel Sangers leest ook mijn site want nog geen 4 uur na het plaatsen van mijn blog van 12-01 belde Marcel Sangers mij op om mij te vertellen dat de drie topduiven zijn verkocht aan een Nederlander. (Munger)

Maar door mijn goede netwerk wist ik dat reeds. Zelfs dat de Nederlander die de 3 topduiven voor in totaal een 349.000 euro kocht, net zijn rijbewijs heeft gehaald. (194.000 + 91.000 + 64.000)

Om te kunnen bieden op de Pipa site moet je eerst een profiel aanmaken en deze dient goedgekeurd te worden door Pipa. Zie de onderstaande tekst.

Registratie en goedkeuring

Om zeker te zijn dat elk geplaatst bod legitiem is, heb je een goedkeuring nodig om te bieden. Je dient die toestemming slechts een keer te krijgen.

We bellen je persoonlijk op om je registratie te bevestigen, en we stellen je verschillende vragen om ons ervan te vergewissen dat je biedingen oprecht zijn. Het kan tot 48 uur duren eer je toelating krijgt om te bieden. Door omstandigheden kan dat proces iets langer duren, bijvoorbeeld tijdens vakanties. We raden daarom aan om je toelating genoeg op voorhand aan te vragen indien je op een bepaalde duif wil inzetten. Voor het einde van elke veiling contacteren we sowieso elke nieuwe gebruiker voor de goedkeuring van zijn/haar profiel.

Bij goedkeuring bepalen we ook je veilingbudget. Dit budget is het totale bedrag in EUR dat je per veilingweekend kunt spenderen. Je kunt de status van je veilingbudget steeds raadplegen via je veilingprofiel.

In een aantal gevallen, bijvoorbeeld als je uit een land afkomstig bent waarmee we weinig ervaring hebben, vragen we ter goedkeuring van je profiel een waarborg.

—————————————————————————–

Leuk dit, de koper Munger een Nederlander die net zijn rijbewijs heeft gehaald krijgt van Pipa een veilingbudget van minstens 349.000 euro maar het bedrag zal een stuk hoger zijn omdat er bij alle drie de aangekochte topduiven een kooporder geplaatst was.

Mijn conclusie:

Als ik alles op een rij zet, de biedingen van Munger die voor Dagobert Duck speelt, de verkoop van de 3 topduiven aan een Nederlander, het niet vermelden door Pipa wat het totaalbedrag van de verkoop was en naar welke landen de duiven verkocht zijn en de Registratie en goekeuringseisen van Pipa welke schijnbaar geen belemmering zijn voor iemand die net zijn rijbewijs heeft gehaald, dan bekruipt mij sterk het gevoel dat het allemaal een voorop gezet plan is geweest.

De familie Sangers schrijft, op naar de volgende 20 mooie jaren! Die gaan ze zo wel krijgen.