12-01-2022 Biedezel speelt Dagobert Duck.

Tjonge, tjonge wat had ik het mis om te denken dat de biedezel bij de verkoop van de Sangers Pigeons niet zelf de topduiven zou gaan kopen. Wat zullen ze gelachen hebben bij Pipa om die domme hollander die er geheel naast zat.

Mocht u niet weten waar het over gaat, lees dan eerst even mijn onderstaande blog.

Dagobert Duck is een steenrijke zakenmagnaat op gevorderde leeftijd, volgens de verhalen “de rijkste eend ter wereld”. In de meeste verhalen is zijn eigen geldpakhuis tevens de plek waar hij woont.

Wat mag Pipa zich gelukkig prijzen met de onderstaande weldoender. Hij koopt de drie duurste duiven en toppers van de verkoop van Sangers Pigeon. Vooral de manier waarop is indrukwekkend en Dagobert Duck waardig. Zie het onderstaande.

Koop 1.1 van veiling 1 zijn twee topduiven waaruit de koper er 1 mag kiezen. Onderstaand de eind biedingen met het aankoopbedrag. (184.000 euro)
Munger koopt de duif, aan de tijden van biedingen kun je zien dat hij wederom een kooporder had geplaatst en er daardoor automatisch 2000 euro meer wordt geboden.
Dit is koop 7.1 van veiling 1, onderstaand weer de biedingen met het koopbedrag. (64.000 euro)
Alle biedingen op een rijtje, Munger zet al zijn duiven in op 14.400 euro. Hij is er opvallend snel bij want het lukt hem bij alle drie zijn aankopen. Dagobert Duck is niet alleen erg rijk maar ook bijzonder snel.
Dit is koop 1.1 van veiling 2, onderstaand weer de biedingen met het aankoopbedrag. (91.000 euro)
Ook hier staat wederom een kooporder in gezien de biedtijden.

Heel opmerkelijk het bovenstaande, er zijn twee denkbare opties mogelijk:

  • De koper van de duiven wilde beslist deze duiven aankopen. Dat hij daarbij de prijzen opdrijft door van het begin aan al te gaan bieden interesseert hem schijnbaar niet. Wat zijn belang daarbij is, zie ik niet. De koper zal zijn investering terug moeten verdienen door het bedrag wat hij betaald per duif te delen door het aantal jongen wat hij uit de gekochte duif kan verkopen. (Of kleinkinderen) De koper heeft er ook niets aan om de gemiddelde prijs van bijvoorbeeld een 2500 euro op te drijven naar een 3000 euro. Ik denk dat de andere optie veel meer bij de waarheid komt.
  • De koper heeft er alle belang bij dat de verkoop een succes wordt. Daarom zet hij meteen op de drie (4) topduiven van de verkoop zijn openingsbod in met een kooporder op alle drie de gekochte duiven. Gezien de snelheid van zijn beginbiedingen zijn deze ingezet door Pipa zelf. Hij wil en zal zelf deze drie duiven kopen, niemand anders krijgt de kans om boven zijn kooporder uit te komen. Mijn conclusie is dat de kans zeer groot is dat Pipa de duiven gekocht heeft of dat heeft uitbesteed bij een derde partij.

Het is nu woensdagmiddag 12.30 uur en op de Pipa site staat nog niets vermeld wie de topduiven heeft gekocht, naar welk land ze zijn gegaan of wat de totale opbrengst is. Wel zijn er diverse andere artikelen geplaatst. Wellicht komt dat nog, of ze melden later een referentie van de heren Sangers dat ze zeer tevreden zijn met hun verkoop op de Pipa site en brengt Pipa op deze manier zo weinig mogelijk info betreffende de kopers en landen waar ze weg komen naar buiten.

Als mijn vermoeden goed is dan gaat zeker 1 topduif terug naar Sangers Pigeons. (Koop 1.1 waren twee duiven waaruit de koper er 1 mocht kiezen) De andere 3 topduiven zullen hoogstwaarschijnlijk weer op het kweekhok van Pipa belanden, wellicht via een andere partij die dan weer zogenaamd samenkweek gaat doen met Pipa.

Zeer opvallend was ook dat er zeker twee jongen in de verkoop zaten van 2021 welke gekweekt waren op het Pipa Elite Centrum in verband met de samenkweek met Sangers Pigeons. Deze twee jongen brachten zeer veel geld op. Helaas heb ik de bedragen niet genoteerd maar ik dacht 31.000 euro en 41.000 euro. Met zulke bedragen heeft Pipa, mocht Pipa zijn jongen uit de samenkweek ook willen verkopen, de aankoop van de 3 topduiven vlot terug verdient.

Voor Sangers Pigeons was het een prima verkoop met een gemiddelde van ongeveer een 2500 euro per duif. Ook heeft hij goud in handen door de samenkweek met Pipa. De jongen uit deze samenkweek van 2021 brachten goud op en Sangers Pigeons heeft er vast nog wel een mooi aantal van zitten. Zijn toekomst ziet er financieel rooskleurig uit. Het is ze gegund.

Lol, we gaan kijken of er in 2022 wellicht jongen worden aangeboden uit de 4 topduiven welke in de verkoop zaten en waarvan er drie gekocht zijn door Dagobert Duck, sorry dat moet Munger zijn. (Lol) De kans is groot dat er nog wel een vervolg komt op mijn schrijven.